Basilicum - Groenbladig - in pot (Ø13cm) - Bio

Basilicum - Roodbladig - in pot (13cm) - Biologisch

Honingmeloensalie - Ø13cm - Bio

Basilicum - Groenbladig - in pot (Ø13cm) - Bio

Basilicum - Ocimum basilicum Magic White - Groenbladige basilicum (potmaat 13 cm)

Ook deze basilicum (net als de Magic Blue) kan beter tegen het Nederlandse klimaat (kou en regen) wat een enorm voordeel is ten opzichte van de door ons gekende traditionele basilicum zonder aan smaak of aroma in te boeten.

Groenbladige basilicum past goed in de volgende gerechten: Pesto, tomaat, mozzarella, salades, lamsvlees, kalfsvlees, kip, groenten- en kippensoep en eiergerechten.

Buiten haar enorme nutswaarde is groenbladige basilicum simpelweg erg mooi. Een verregende en koele zomer is voor deze basilicum geen probleem in tegenstelling tot de traditioneel aangeboden basilicum’s.

Verzorging: plant uw basilicum op een zonnige en vochtige plek. Voldoende organische voeding geven tijdens het groeiseizoen. Haal uw basilicumplant voor de vorst naar binnen. Overwinteren op een koele, maar vorstvrije en lichte plek.

Gebruik: blad, bloemknop en bloem.

Vanaf € 6,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
TDB203

Basilicum is een gevoelig kruid dat houdt van warmte en zon. (+/- 15°C is voor basilicum de minimumtemperatuur om goed te groeien). Als je basilicum buiten in volle grond wil planten doe je dit best pas vanaf half mei. Zorg zeker voor een plaatsje beschut tegen te felle regen en wind en verkies een goed gedraineerde, vochtige grond.

Het is echter beter basilicum te kweken in een serre, of zelfs binnenshuis in een pot op de vensterbank: De plant kan hier ongeremd groeien.

Zorg steeds voor voldoende water!

Je kan naar wens blaadjes plukken en gebruiken.

Als de plant gaat bloemen, kun je deze het best afknippen. Het afknippen van de bloemen heeft als voordeel dat de plant zijn bossige vorm blijft behouden en je zo meer blaadjes krijgt om te oogsten.

Meer informatie
SpecificatiesKruidenplanten
MaandAugustus, Juli, Juni, Mei, April
Buiten of binnenBinnenteelt, Buitenteelt, Binnen- en buitenteelt
Andere producten die mogelijk iets voor je zijn!