Basilicum, roodbladig in kwekerspot (13cm) - Bio

Citroenverbena in kwekerspot (Ø13cm) - Bio

Basilicum, groenbladig in kwekerspot (Ø13cm) - Bio

Basilicum, roodbladig in kwekerspot (13cm) - Bio

'Magic Blue' kan al meer koude verdragen dan de anderen soorten. Daar waar andere al wegkwijnen bij 10°C blijft deze tot +1°C overeind.

Rode basilicumplant is een variant van de gewone groene basilicumplant. Hij heeft echter opvallende donkere paarse bladeren en bloeit in lichtroze bloempjes. De smaak is vergelijkbaar, alleen de donkere kleur zorgt voor een extra accent.

Basilicum is met zijn unieke geur en smaak een geliefd keukenkruid. Gebruik basilicum steeds vers, laat het niet meekoken. Drogen kan wel maar het verliest wel wat van z'n aroma.

Basilicum heeft een gunstige invloed op de spijsvertering: het werkt krampwerend. Het is tevens verlichtend bij een verkoudheid omdat het hoestdempend is.

Stapelkorting

1 stuk voor €6,-
2 stuks voor €11,-
3 stuks voor €15,-
Vanaf € 6,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
8718182672688

Roodbladige Basilicum Magic Blue(potmaat 13 cm) - Biologisch

Het is een gevoelige eenjarige plant / kruid, met zachte donkerrode aromatische blaadjes, met een typische geur. Basilicum is een gevoelig kruid dat houdt van warmte en zon. (+/- 15°C is voor basilicum de minimumtemperatuur om goed te groeien).

Als je basilicum buiten in volle grond wil planten doe je dit best pas vanaf half mei. Zorg zeker voor een plaatsje beschut tegen te felle regen en wind en verkies een goed gedraineerde, vochtige grond.

Het is echter beter basilicum te kweken in een serre, of zelfs binnenshuis in een pot op de vensterbank: De plant kan hier ongeremd groeien.

Zorg steeds voor voldoende water!

Je kan naar wens blaadjes plukken en gebruiken. Als de plant gaat bloemen, kun je deze het best afknippen. Het afknippen van de bloemen heeft als voordeel dat de plant zijn bossige vorm blijft behouden en je zo meer blaadjes krijgt om te oogsten.

Basilicum is ook erg geliefd bij slakken.

Meer informatie
SpecificatiesKruidenplanten BIO
MaandJuni, Mei, April
Buiten of binnenBinnenteelt, Buitenteelt, Binnen- en buitenteelt
Andere producten die mogelijk iets voor je zijn!