Broccoli plantjes

Broccoli

Boerenkool plantjes

Boerenkool

Koolrabi plantjes kopen

Koolrabi

Broccoli

Broccoli is een van de fijnste koolsoorten en is nauw verwant aan bloemkool. Het eetbare deel is eigenlijk een eindstandig scherm van bijna volledig ontwikkelde bloemknoppen. De smaak is krachtiger dan bloemkool.

Worden geleverd in persblokjes of tuutjes.

Planten: maart-augustus
Oogsten: juni-december

Stapelkorting

6 plantjes voor €6,-
12 plantjes voor €10,-
18 plantjes voor €14,-
Vanaf € 4,20 Normale prijs € 6,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
5425012131460

Plantafstand 45 x 60 cm

Het beste voor een broccoliplant is een vruchtbare, vochthoudende en kalkrijke grond met een goede afwatering. Voordat u begint met planten, voldoende mest en kalk geven. Na het planten direct voldoende water geven. Wanneer de koolvorming begint nog eens mest toedienen. Eerst de hoofdknop oogsten, dit doe je het beste enkele dagen voor het open gaan van de bloemknoppen. Weer een beetje bij mesten. Nu zullen de zijscheuten uitlopen en deze kun je 2 tot 4 weken later oogsten.

Broccoli is niet zo lang houdbaar. Het beste in folie in de koelkast. Eventueel is invriezen (eerst enkele minuten blancheren) ook mogelijk.

Knolvoet (zwellingen aan de wortels) is een ziekte waar broccoli (net als de meeste andere koolsoorten) gevoelig voor is, hierdoor kan de plant geen voedingsstoffen opnemen. Oorzaak is onvoldoende vruchtafwisseling en een te natte grond.

Koolvlieg ( eitjes en larven tasten de wortel aan. Een doek over de plant leggen kan een oplossing zijn) en rupsen zijn insecten waar je in de zomermaanden goed rekening mee moet houden!!

Meer informatie
SpecificatiesGroenteplanten
MaandJuli, Juni, Mei, April, Maart
Buiten of binnenBuitenteelt
Andere producten die mogelijk iets voor je zijn!