Framboos Schönemann - Rubus idaeus

Framboos - Boysenberry (doornloos)

Framboos Schönemann - Rubus idaeus

De Schönemann is een laat rijpende donkerrode zomerframboos van goede kwaliteit. Matige tot sterke groeier, rechtopgaand, matig wortel opschot, groeit goed op diverse grondsoorten. Lange kegelvormige vruchten, matig goede zurige smaak en sterk aroma. De plant geeft een goede productie, geschikt voor consumptie, sap en verwerking. De plant kan niet tegen zwavelhoudende bestrijdingsmiddelen.

Standplaats: zonnig - halfschaduw
Vruchtkleur: rood
Bloemkleur: wit
Vruchtgrootte: extra groot
Bloeitijd :mei - juni
Smaak: zoet en sappig
Oogsttijd: juli
Zelfbestuivend: ja
Snoei: na de oogst alle oude stengels wegknippen. Nieuwe weer vastbinden.
Bemesting: frambozen houden van een humusrijke en licht zure grond en vragen dan ook om een organische meststof.

€ 14,95
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
8718564120516

De ideale standplaats voor Frambozenplanten is een wind beschutte zonnige plaats in de tuin.

Om wortelziektes te voorkomen moet de grond rul en humus rijk zijn en niet te nat.

Voor de meeste Frambozenstruiken in pot is de planttijd het hele jaar door, waarbij in de zomer sterk op het water geven gelet moet worden.

De ideale plantafstand is 40 tot 50 cm. Als u meerdere rijen plant is de afstand 1,25 M tot 1,50 M de plant afstand is belangrijk, zodat er lucht door kan stromen zodat de planten na regen sneller opdrogen en minder snel schimmels een kans krijgen. Ook is het belangrijk om de grond niet dicht te lopen bij de planten, ze krijgen dan sneller wortelziektes.

Om de ranken die vrucht dragen te steunen is het goed om een paar draden te spannen. Zodat ze niet doorgaan hangen met regen en wind. Het is niet goed om de grond te schoffelen omdat de wortel hoog in de grond zitten zou je ze beschadigen.

Zomerframboos geeft al in de vroege zomer frambozen, ze krijgen deze frambozen op de takken die het jaar er voor zijn gegroeid, je hebt bij zomerframboos altijd 2 soorten takken. De nieuwe 1 jarige en de vruchtdragende 2 jarige takken. De 2 jarige takken snoei je na de oogst bij de grond af. De nieuwe takken bind je dan weer vast aan de draden niet meer dan 5 takken per meter.

Herfstframbozen dragen aan de nieuwe uitlopers die uit de grond komen, ze dragen daardoor ook later vruchten van de nazomer.

In de winter snoei je alle takken bij de grond af.

Meer informatie
MaandDecember, November, Oktober, September, Augustus, Juli, Juni, Mei, April, Maart, Februari, Januari
Buiten of binnenBuitenteelt
Andere producten die mogelijk iets voor je zijn!