Biologische knoflook in pot

Knoflook in kwekerspot (Ø13cm) - Bio

Marokkaanse munt in kwekerspot (Ø13cm) - Bio

Knoflook in kwekerspot (Ø13cm) - Bio

De oogst zal afhankelijk van het weer in de loop van juni - juli zijn.

Knoflook past goed in de volgende gerechten: mediterraanse keuken, knoflooksauzen, gevogelte, zeevruchten, vleesgerechten, soep, groentenschotels, kruidenolie en kruidenazijn.

Verzorging: droog en zonnig, voldoende voeding en vocht. Als de plant in de loop van de zomer haar loof laat verdorren zijn de bollen rijp. Je kunt dan de bollen oprooien en vers eten of te drogen hangen.

Gebruik: het nog verse groene loof, de bloemknop, bloem en de bol.

Rassen: Als je een knoflookplant van Puur Aroma koopt is dit vrijwel altijd het ras 'Vallelado' een heerlijk ras met een zachte intense smaak.

Stapelkorting

1 stuk voor €6,-
2 stuks voor €11,-
3 stuks voor €15,-
Beschikbaarheid: Niet op voorraad
SKU
8718182672985

Biologische Kruidenplant Knoflook - Allium sativum - Potmaat 13 cm

Knoflook is een bolgewas wat oorspronkelijk uit Midden-Azië komt en inmiddels gekweekt wordt in grote delen van de wereld. Knoflook behoort tot de oudste geneeskrachtige- en culinaire kruiden.

Naast de teentjes kun je het loof en de bloemen ook culinair inzetten. De scherpe smaak komt deels te vervallen na verhitting. Onaangenaame adem na het eten van vooral verse knoflook kan men neutraliseren door het eten van peterselie.

De gezondheidsbevorderende eigenschappen van knoflook zijn al sinds mensenheugenis gekend en de meest bekende eigenschappen zijn: cholesterol- en bloeddruk verlagend en bacterie dodend. Een van de verantwoordelijke stofjes is allicine wat gevormt wordt na het persen of pletten van verse knoflook. Allicine is instabiel en de beste gezondheidsbevorderende resultaten bereikt men door verse knoflook ca. 10 minuten na het pletten te eten. Na verhitting heeft knoflook nog steeds een heilzame werking alleen zwakker als in de verse vorm.

Meer informatie
SpecificatiesKruidenplanten BIO
MaandJuni, Mei, April, Maart, Februari
Buiten of binnenBuitenteelt
Andere producten die mogelijk iets voor je zijn!