Knoflook Morado - rood - 4 bollen

Knoflook Mesidrome - 4 grote bollen

Knoflook Morado - rood - 4 bollen

Het ras Morado is een soort met paars rode tenen.

Knoflook telen is makkelijk zelf te doen. Knoflook kun je niet zaaien, knoflook moet je poten. Het kan buiten in de volle grond of in een pot worden gekweekt.Het gewas groeit op elke grondsoort met een losse structuur en niet te nat.

Het is gebleken dat het ras Morado het meeste van de stof allicine bevat, de "natuurlijke" penicilline.

De prachtige bloemen van de Morado  in de zomer zijn ook lekker om te eten. Het is goed om de bloemen te verwijderen, hierdoor gaat niet alle groeikracht naar de bloem.

De onderlinge plantafstand van de afzonderlijke teentjes is 15 x 15 cm.

Knoflook geeft een hoge opbrengst aan teentjes en is zeer lang houdbaar zonder kwaliteitsverlies.

De oogsttijd is juli-augustus. Laat ze eerst in de tuin goed drogen, voordat u ze naar binnen haalt.

 

€ 6,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
7106626152352

Nederlandse teelt Polderknoflook Morado (rood) - 4 grote bollen

1.Knoflook kan in principe op alle grondsoorten groeien, als die maar goed waterdoorlatend is. Een zonnig plekje is voor het knoflook planten heel belangrijk.

2.Splits de bollen in teentjes en gebruik de mooiste en grootste als plantgoed. De kans op een oogst van grote knoflookbollen is dan het grootst. 

3.Steek met een stokje om de 10 cm gaatjes van 6 cm diep in de grond, houd tussen rijen een afstand van 30 cm aan.

4.Nu kun je de knoflook planten. Poot de teentjes met de punt omhoog in de gaatjes.

5.Vul op met grond.

6.Houd de grond rond de knoflook onkruidvrij, verder heeft knoflook weinig verzorging nodig.

Knoflook oogsten Je kunt op zijn vroegst vanaf eind juni knoflook oogsten. Als tweederde van het loof van de plant geel verkleurt, is hij gereed om met loof en al te worden gerooid. Doe dat voorzichtig om de bollen niet te beschadigen. Laat de oogst in de wind drogen maar zorg ervoor dat die niet nat wordt. Vlecht daarna de bollen met het loof tot een streng of snijd het loof eraf en bewaar de bollen los van elkaar. Na ongeveer twee weken drogen zijn de bollen gereed om in gerechten te gebruiken.

Meer informatie
MaandNovember, Oktober, September, April, Maart
Buiten of binnenBuitenteelt