Organic Veldsla Grote Noordhollandse (BIO)

Organic Pluksla Red Salad Bowl (BIO)

Organic Bleekselderij Tall Utah 52/70 (BIO)

Organic Veldsla Grote Noordhollandse (BIO)

Veldsla Grote Noordhollandse 2.5 gram

Veldsla Grote Noordhollandse is een grootbladige veldsla die zowel vers als gestoofd gegeten kan worden. Veldsla kan onder glas en buiten geteeld worden. In de volle grond zijn de planten niet winterhard, dus voor de herfst- en winterteelt liever in de platte bak of kas zaaien.

Zaaien: voor voorjaars- en zomerteelt vanaf begin april buiten op regels met ca. 15 cm tussenruimte. Voor de late herfstteelt wordt vanaf begin augustus tot half september nog buiten in de vollegrond gezaaid, maar voor de winterteelt vanaf eind september tot eind oktober onder glas. In het laatste geval zaait men breedwerpig. Veldsla altijd dicht zaaien en niet uitdunnen! Na het zaaien het zaad licht inharken en de grond aandrukken. Het zaaibed dient goed vochtig gehouden te worden.

Oogst: kan praktisch het gehele jaar door plaatsvinden, zolang er geen vorst is. 

Veldsla is bijzonder mals en leent zich uiteraard goed voor saladeschotels.

€ 3,79
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
8711117926900

Buzzy Organic biologische zaden zijn zaden die geteeld zijn zonder gebruik te maken van chemische bestrijdingsmiddelen en/of kunstmest. De bemesting die wordt gebruikt is van 100% biologische oorsprong (dierlijk of plantaardig). Organic is dus geteeld, geschoond en verpakt volgens de biologische productie methode welke is vastgelegd en wordt geconcentreerd door de stichting Skal.

Meer informatie
KenmerkBiologisch
Soort zaadSla
MerkBuzzy Organic
SpecificatiesZaden
MaandSeptember, Augustus, Juli, Juni, Mei, April
Buiten of binnenBuitenteelt