12st Pachysandra Terminalis 'Green Carpet' (Dikkemanskruid) - 2x sixpack

12st Lavendel 'Hidcote' - Lavandula angustifolia - 2x sixpack

12st Vinca minor 'Atropurpurea' (kleine maagdenpalm) - paarsbloeiend - 2x sixpack

12st Pachysandra Terminalis 'Green Carpet' (Dikkemanskruid) - 2x sixpack

De Pachysandra ‘Green Carpet’ is wat minder bekend dan de ‘gewone’ huis-tuin-en-keuken Pachysandra terminalis. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten. Wel heeft deze soort graag wat gefilterd licht, dus graag een plekje in de schaduw of halfschaduw. Wanneer de plant te zonnig staat zal zij, vooral in de zomer, snel haar mooie groene kleur verliezen en geel verkleuren. De hoogte van deze Pachysandra wordt maximaal 15 cm. De bloemkleur is roomwit, in de maanden april en mei. De bladeren zijn groen en voelen leerachtig aan. Bladhoudend.


€ 29,95
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
7106626129996

De Pachysandra ‘Green Carpet’ is wat minder bekend dan de ‘gewone’ huis-tuin-en-keuken Pachysandra terminalis. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten. Wel heeft deze soort graag wat gefilterd licht, dus graag een plekje in de schaduw of halfschaduw. Wanneer de plant te zonnig staat zal zij, vooral in de zomer, snel haar mooie groene kleur verliezen en geel verkleuren.

Hoogte
De hoogte van deze Pachysandra wordt maximaal 15 cm.

Bloei
De bloemkleur is roomwit, in de maanden april en mei.

Blad
De bladeren zijn groen en voelen leerachtig aan. Bladhoudend.

Standplaats
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met bomen en heesters. Verlangt een plekje in de halfschaduw en een humusrijke bodem met weinig boomwortels in haar nabijheid. Direct zonlicht op het blad kan voor problemen zorgen. Zorg dus voor gefilterd licht door haar in de schaduw van bomen of heesters te plaatsen. Pachysandra's verdragen een temperatuur tot -30 graden.

Toepassing
Door haar compacte groeiwijze is de plant tevens zeer geschikt als lage beplanting in een plantenbak. De geadviseerde plantafstand is 6 -10 planten per m2. Door het vormen van ondergrondse uitlopers, is de Pachysandra niet geschikt om te planten in folie of antiworteldoek.

Onderhoud
De Pachysandra ‘Green Carpet’ vraagt zeer weinig onderhoud, door haar compacte groeivorm. Wanneer de planten na een aantal jaren toch wat te lang worden, kunnen ze
na de bloei tot ongeveer 5 cm boven de grond worden teruggesnoeid. Ook kan het noodzakelijk zijn om de randen van de beplanting met een spade af te steken.

Ziekten en plagen
De Pachysandra is vrijwel ongevoelig voor zieken en plagen.

Bemesting
Standaard bemesting voor heesters en vaste planten voldoet over het algemeen prima!
Volg de aanwijzingen op de verpakking.

Meer informatie
SpecificatiesTuinplanten
Buiten of binnenBuitenteelt
Andere producten die mogelijk iets voor je zijn!