Paksoi

Koolrabi plantjes kopen

Koolrabi

Radicchio - Roodlof

Paksoi

Paksoi is een langwerpige open kool. Het is een knapperige groente en heeft een niet typische koolsmaak. Het heeft een zachte zoete smaak en lijkt wat op Chinese kool. De bladstengels kan je stoven, koken, verwerken in salades of in roerbakgerechten en deze groente bevat heel veel vitamines.

Paksoi groeit erg snel, na twee maanden kan je al oogsten. In de koelkast bewaren. Invriezen is ook mogelijk (wel eerst even blancheren)

Stapelkorting

6 plantjes voor €6,-
12 plantjes voor €10,-
18 plantjes voor €14,-
Vanaf € 4,20 Normale prijs € 6,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
TDB20

Plantafstand: 30 x 25 cm 

Paksoi kan je planten vanaf mei tot eind juni. Wil je deze toch eerder planten dan beter in een serre. Pas op voor doorschieten ( minimum dag- en nachttemperatuur spelen hierbij een grote rol) Het beste kennen deze planten geen extreme warmte, koude, droogte of vochtige periodes tijdens de teelt.Zoek voor de paksoi een plaats met voldoende zonlicht, maar een lichte schaduw kan in de zomer weer een voordeel zijn.

Voldoende water geven, laat de grond nooit volledig (lichtjes) uitdrogen. Een voedzame en vochthoudende grond met compost of goed verteerde stalmest is aan te bevelen. In het vroege voorjaar kalk toevoegen.

Enkele ziektes die kunnen voor kunnen komen bij paksoi zijn: Knolvoet (zwellingen aan de wortels, hierdoor kan de plant geen voedingsstoffen meer opnemen. Oorzaak is onvoldoende vruchtafwisseling of een te natte bodem), koolvlieg (larven tasten de wortel aan. Leg een doek over de planten) en rupsen.

Meer informatie
SpecificatiesGroenteplanten
MaandJuni, Mei
Buiten of binnenBuitenteelt