Rode koolrabi

Rode koolrabi

Mix van 4 soorten koolplantjes

Kool Mix - 4 setjes à 6 plantjes: witte kool, bloemkool, spitskool en rode kool - 24 plantjes

Rode koolrabi

Er zijn witte en (blauw-paarse)  rode soorten. Van de rode koolrabi wordt gezegd dat deze lekkerder is en een hogere/ betere opbrengst geeft. De rode koolrabi heeft een langere teeltduur en maakt meer blad aan. 

Koolrabi is een mooie plant met ranke bladeren. De smaak is niet sterk koolachtig, maar zacht en vrij neutraal. Je kunt deze groente koken of rauw (smaak van radijs maar iets zoeter) eten. Koolrabi is gezond en goed voor de lijn. Koolrabi bevat veel vitaminen, caroteen en ijzer. De meeste voedingsstoffen zitten eigenlijk in de bladeren, hier kun je u heerlijke soep van maken.

Stapelkorting

6 plantjes voor €6,-
12 plantjes voor €10,-
18 plantjes voor €14,-
Vanaf € 4,20 Normale prijs € 6,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
7106626140939

Koolrabi groeit het best op een luchtige, niet te zure, voedingsrijke grond. Strooi eventueel wat extra kalk en geef regelmatig water want als de plant te weinig water (of niet regelmatig genoeg) heeft gehad dan komen er barsten in de knollen of ze worden taai.

Deze groente is vrij gevoelig voor schot (het aanmaken van een bloem), Je moet daarom voor een stabiele opkweek zorgen van voeding, temperatuur en vocht. Na 21 juni (langste dag) kan je het beste koolrabiplantjes planten. Dan zijn de verschillen tussen dag- en nachttemperatuur minder groot.

Koolrabi mag je vroeg oogsten (+/- 8cm doorsnee), anders worden ze te vezelig. De knol net boven de grond afsnijden. De afgesneden knollen (zonder loof) kun je het beste in de koelkast of een andere koele plaats bewaren (4 á. 5 dagen).

Meer informatie
SpecificatiesGroenteplanten
MaandAugustus, Juli, Juni, Mei, April, Maart
Buiten of binnenBuitenteelt
Andere producten die mogelijk iets voor je zijn!