Rubus idaeus 'Himbo top', Frambozenstruik | zelfbestuivend

Rubus idaeus 'Malling Promise', frambozenstruik | rode zomerframboos

Rubus idaeus Tulameen, Frambozenstruik | zelfbestuivende zomerframboos

Rubus idaeus 'Himbo top', Frambozenstruik | zelfbestuivend

Hoogte: ca. 60 cm | Potmaat: Ø11 cm

Dit is een kwalitatief zeer goede framboos. De vrucht is groot en stevig. Dit ras geeft snel, veel vruchten en groeit op alle gronden.

Standplaats: zonnig - halfschaduw

Vruchtkleur: Rood

Bloeitijd:mei - juni

Smaak: Zoet, Aromatisch

Oogsttijd: augustus - september

€ 14,95
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
TDBF42

De ideale standplaats voor Frambozenplanten is een wind beschutte zonnige plaats in de tuin.

Om wortelziektes te voorkomen moet de grond rul en humus rijk zijn en niet te nat.

Voor de meeste Frambozenstruiken in pot is de planttijd het hele jaar door, waarbij in de zomer sterk op het water geven gelet moet worden.

De ideale plantafstand is 40 tot 50 cm. Als u meerdere rijen plant is de afstand 1,25 M tot 1,50 M de plant afstand is belangrijk, zodat er lucht door kan stromen zodat de planten na regen sneller opdrogen en minder snel schimmels een kans krijgen. Ook is het belangrijk om de grond niet dicht te lopen bij de planten, ze krijgen dan sneller wortelziektes.

Om de ranken die vrucht dragen te steunen is het goed om een paar draden te spannen. Zodat ze niet doorgaan hangen met regen en wind. Het is niet goed om de grond te schoffelen omdat de wortel hoog in de grond zitten zou je ze beschadigen.

Zomerframboos geeft al in de vroege zomer frambozen, ze krijgen deze frambozen op de takken die het jaar er voor zijn gegroeid, je hebt bij zomerframboos altijd 2 soorten takken. De nieuwe 1 jarige en de vruchtdragende 2 jarige takken. De 2 jarige takken snoei je na de oogst bij de grond af. De nieuwe takken bind je dan weer vast aan de draden niet meer dan 5 takken per meter.

Herfstframbozen dragen aan de nieuwe uitlopers die uit de grond komen, ze dragen daardoor ook later vruchten van de nazomer.

In de winter snoei je alle takken bij de grond af.

Meer informatie
SpecificatiesFruitplanten
MaandOktober, September, Augustus, Juli, Juni, Mei, April, Maart
Buiten of binnenBuitenteelt
fruitsoortFrambozen