Saffraan biologisch

Saffraan in kwekerspot (Ø13cm) - Bio

Biologische knoflook in pot

Knoflook in kwekerspot (Ø13cm) - Bio

Roodbladige venkel in pot (Ø13cm) - Bio

Saffraan in kwekerspot (Ø13cm) - Bio

Saffraan past goed in de volgende gerechten: soep, sauzen, stoofgerechten, rijst, rijstgerechten als risotto en paella, saffraanbrood, vlees, vis, gevogelte, couscous, zoetigheden en (ijs)-desserts.

De Saffraan plant kan goed tegen kou en warmte. Enkel gedurende de oogst dient het gewas volstrekt droog te zijn.

Verzorging: saffraan mag verwilderen. Uiteraard mag je ze ook ieder jaar oprooien en opnieuw planten.

Planten doen we eind juli, de oogst is normaal in Nederland ca. begin november en bollen rooien we normaal in maart. Na het rooien de bollen te drogen hangen tot het tijdstip van herplanten (eind juli).

Gebruik: de stempeltakjes (oranje draadjes). De meeldraadjes (geel) worden wel eens als NEP-saffraan op de markt gebracht.

Stapelkorting

1 stuk voor €6,-
2 stuks voor €11,-
3 stuks voor €15,-
Vanaf € 6,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
8718182673043

Biologische Kruidenplant Saffraan - Crocus Sativus - Potmaat 13 cm

Saffraan is 's werelds duurste specerij! Saffraan zoals wij dit als specerij kennen zijn de 3 stempeltakjes (stampertjes) van de Crocus sativus L. Deze stempeldraadjes zijn uiterst dun, klein en fragiel. Ze worden na de oogst nog eens gedroogd. Er zijn dus immense hoeveelheden draadjes nodig om tot 1 gram saffraan te komen.

Saffraan kan enkel handmatig geoogst worden. Gelukkig heb je ook zeer kleine hoeveelheden nodig om de gewenste kleur, geur en smaak aan een gerecht over te dragen. 1 tot enkele stempeldraadjes per maaltijd voor vier personen volstaat.

Meer informatie
SpecificatiesKruidenplanten BIO
MaandJuli, Juni, Mei, April, Maart
Buiten of binnenBuitenteelt
Andere producten die mogelijk iets voor je zijn!