Salie past goed in de volgende gerechten: Vette vis, vleesgerechten, groenteschotels, Italiaanse gerechten, stoof- en ovenschotels, ter decoratie, amuses en verder ultiem in combinatie met parmaham.
Salie is een goed kruid bij het verteren van vette gerechten. In flinterdunne reepjes gesneden of als volledig blad toegepast dat is afhankelijk van het recept en essentieel voor het resultaat.
Verzorging: salie staat graag op een droge zonnige plek. Enkel indien nodig een beetje snoeien, maar nooit teveel in 1 keer.
Gebruik: blad, bloemknop en bloem.
Biologische Kruidenplant Grootbladige salie - Salvia Officinalis Berggarten- Potmaat 13cm
Met haar prachtige grote ovaalvormige bladeren is deze cultuurvariëteit uitermate geschikt als ondergrond voor een amuse.
Specificaties | Kruidenplanten |
---|---|
Maand | Augustus, Juli, Juni, Mei, April, Maart |
Buiten of binnen | Buitenteelt |