Snijboon / Staaksnijboon

Niet op voorraad
SKU
5425012133945
€ 5,00

De snijboon is een peulvrucht met brede, platte peulen die een zoete smaak en uitgesproken aroma hebben.

Snijbonen kunnen klaargemaakt worden zoals andere bonen: koken, stomen of roerbakken. Om de kleur en smaak te behouden is het aangeraden de bonen eerst kort te blancheren. De nieuwe malse rassen moeten niet noodzakelijk fijn gesneden worden en kunnen indien gewenst in hun geheel klaargemaakt worden.

Phaseolus vulgaris

De snijboon is een peulvrucht met brede, platte peulen die een zoete smaak en uitgesproken aroma hebben.

Staaksnijbonen worden aan stokken of touwen geteeld, voorzie een minimumhoogte van 2.50 meter. De plantafstand kan variëren, zorg voor minimum 40 cm in de rij en 100 cm tussen de rijen.

Bonen houden niet van mest maar wel van compost. Ze groeien op de meeste grondsoorten, zolang deze maar niet te zuur is. In dit geval moet je zeker kalk gebruiken.

Kies een zonnig plekje in de tuin, daar het warmteminnende planten zijn. Bonen verdragen absoluut geen nachtvorst. Wacht dus met het uitplanten tot na 10-15 mei.

Gebruik zoals gezegd flink wat compost bij het klaar maken van het perceel. Door struikbonen op verschillende tijdstippen uit te planten kan je de oogst spreiden.

Omdat bonen niet van een te vochtige grond houden, moet je ook bij warm en droog weer slechts om de twee dagen water geven.

Meer informatie
SpecificatiesVruchtgroenten
MaandJuni, Mei, April
Buiten of binnenBinnenteelt, Buitenteelt, Binnen- en buitenteelt
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!