Soni-Mite (roofmijten tegen o.a. spint)

Mier-run - Aaltjes tegen mieren

Mier-Run (aaltjes tegen mieren)

Soni-Mite (roofmijten tegen o.a. spint)

Soni-mite (roofmijten die spint, galmijt, roestmijt, fruitspintmijt, appelroestmijt, buxustopmijt en coniferenmijt bestrijden) 

Soni-mite kan in de groenteteelt, de sierteelt, de fruitteelt en boomkwekerijen worden gebruikt. De roofmijt is actief bij temperaturen tussen de 6°C en 40°C.

Deze roofmijt (Amblyseius andersoni) voedt zich met verschillende andere mijten zoals: spintmijt, gal-, roest-.fruitspint-, appelroest-, buxustopmijt en bonenspint.

Spintmijt: bij aantasting verkleuren de bladeren en er ontstaan webben. De schade veroorzaakt groeiremming.

Gal- en roestmijt: bijna niet waarneembaar. Roestmijt veroorzaakt bruinverkleuringen van de bladeren en galmijt creërt misvormingen.

Amblyseius andersoni voedt zicht niet alleen met deze schadelijke mijten, maar ook met trips, stuifmeel, honingdauw en schimmelsporen.

De roofmijt wordt net als de meeste spintmijten actief vanaf 6°C. Het bijzondere van deze roofmijt is dat deze van vele voedselbronnen houdt in tegenstellling tot andere roofmijten die maar één soort prooi tot zich nemen. En nog een bijkomend voordeel van de Amblyseius andersoni is dat ze bij afwezigheid van spint in het gewas zich toch kunnen handhaven en daardoor in beter in staat zijn de plaag tegen kunnen houden, ze kunnen een uitbraak voorkomen. Het werkt dus ook preventief!

Hoe gebruik je de roofmijt tegen de prooimijt?

1. Soni-mite bestaat uit 15 of 50 kweekzakjes. Eén zakje is goed voor 1m² en bevat ongeveer 250 Amblyseius andersoni roofmijten. Deze roofmijten zitten in een substraat van zemelen en voedingsmijten.

2 Gedurende enkele weken produceert één enkel kweekzakje een duizendtal roofmijten die via een voorgeprikt gaatje in het waterafstotend papier van het zakje zich gemakkelijk in het gewas kunnen verspreiden. Dus openmaken van het zakje is niet nodig.

3.  Eén kweekzakje dus voor 1m² in de plantenrij hangen. Indien nodig kun je dit herhalen na 6 weken.

4. De kweekzakjes kunnen kort bewaard worden bij 15°C

Vanaf € 28,90
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
TDBBG3

Wilt u genieten van groenten en fruit, biologisch gekweekt, zonder gebruik te maken van chemische bestrijdingsmiddelen?

Dat kan, door ons uitgebreide assortiment nuttige insecten, nematoden en feromoonvallen.

Wij bieden voor alle problemen in uw tuin een ecologische oplossing. De producten die we aanbieden hebben in de beroepsteelt al vele jaren hun efficiëntie bewezen en zijn nu niet meer als bestrijdingsmiddel weg te denken. U zult zich verbazen over de resultaten. U creëert een ecologisch evenwicht in uw (moes)tuin en u zult nog meer kunnen genieten van een heerlijke oogst en prachtige bloemen en struiken..

Van bestelling tot aflevering

U bestelt en betaalt het product, zodra wij een betalingsbevestiging hebben ontvangen nemen wij contact met u op en maken we een leveringsafspraak. Wij leveren op dinsdag of donderdag. Nadat deze afspraak is gemaakt kunt u uw bestelling op afgesproken datum verwachten.

 

Meer informatie
MerkBioGrowi
SpecificatiesMoestuinapotheek
Buiten of binnenBinnenteelt, Buitenteelt, Binnen- en buitenteelt