Wilde rucola in kwekerspot (Ø13cm) - Bio

Pluksla in pot

Pluksla - groene pot (Ø13cm)

Sla mix - 30 plantjes - 6 soorten - 1 volle veilingtray

Wilde rucola in kwekerspot (Ø13cm) - Bio

Wilde rucola is geweldig en nog iets pittiger als de gecultiveerde variant. Op vakantie in Italië kunt u wilde rucola zo uit het wild oogsten. Ook in Nederland in de duinen kunt u de wilde vorm van rucola oogsten. Rucola is de Italiaanse- en grote zandkool de Nederlandse benaming voor Diplotaxis tenuifolia.

Wilde rucola past goed in salades en als salade, pizza's, sandwich, carpaccio, risotto, schapenkaas, tomaat, pesto, pastas, garnering en in de mediterrane keuken.

De pittige, nootachtige smaak die wat weg heeft van waterkers bevat ook een vleugje bitter en is vers zelfs een beetje scherp van smaak. Mits goed toegepast zijn deze smaken bij veel mensen zeer gewaardeerd. De gele bloemen zijn tevens ietsje scherp en culinair prima inzetbaar bijvoorbeeld in een (scherp)-sausje. Rucola altijd zeer vers gebruiken, na de oogst gaat de kwaliteit met sprongen achteruit.

Verzorging: voldoende voeding geven. Liefst een zonnige standplaats.

Gebruik: het blad, bloemknop en bloem.

Stapelkorting

1 stuk voor €6,-
2 stuks voor €11,-
3 stuks voor €15,-
Vanaf € 6,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
8718182673067

Wilde rucola - Diplotaxis tenuifolia 'Roma' - Biologisch (potmaat 13cm)

Wilde rucola is geweldig en nog iets pittiger als de gecultiveerde variant. Op vakantie in Italië kunt u wilde rucola zo uit het wild oogsten. Ook in Nederland in de duinen kunt u de wilde vorm van rucola oogsten. Rucola is de Italiaanse- en grote zandkool de Nederlandse benaming voor Diplotaxis tenuifolia.

Wilde rucola past goed in de volgende gerechten:

In salades en als salade, pizza's, sandwich, carpaccio, risotto, schapenkaas, tomaat, pesto, pastas, garnering en mediterrane keuken. 

De pittige, nootachtige smaak die wat weg heeft van waterkers bevat ook een vleugje bitter en is vers zelfs een beetje scherp van smaak. Mits goed toegepast zijn deze smaken bij veel mensen zeer gewaardeerd. De gele bloemen zijn tevens ietsje scherp en culinair prima inzetbaar bijvoorbeeld in een (scherp)-sausje. Rucola altijd zeer vers gebruiken, na de oogst gaat de kwaliteit met sprongen achteruit.

Verzorging: voldoende voeding geven. Liefst een zonnige standplaats.

Gebruik: het blad, bloemknop en bloem.

Meer informatie
KenmerkBiologisch
SpecificatiesKruidenplanten BIO
MaandAugustus, Juli, Juni, Mei, April
Buiten of binnenBinnenteelt, Buitenteelt, Binnen- en buitenteelt