Wintertijm - biologisch zaad

Organic Winter Tijm (BIO)

Organic Salie (BIO)

HT Japanse Peterselie (roodbladig)

Organic Winter Tijm (BIO)

Buzzy - Organic - Tijm - 0,15 gram

Deze echte Tijm (Thymus vulgaris) is een meerjarig kruid, eigenlijk een laagblijvend heestertje, want de takjes verhouten. De fijnbladige planten zijn vooral schitterend als ze bloeien. Tijm is onmisbaar in de kruidentuin of moestuin, maar past ook uitstekend in de siertuin. Een geliefd keukenkruid met tal van toepassingen in allerlei gerechten. Hoogte 30 cm.

Zaaien: in maart op een zaaibed onder glas of in april-mei buiten in de volle grond. Maak de zaaigrond goed vochtig. De grond mag absoluut niet vers bemest zijn. Tijm groeit het best op wat arme schrale grond. Het zaad kiemt zeer onregelmatig.

Plant de opgekomen plantjes in mei uit op regels (of rijen) die 30 cm uit elkaar liggen. Houd in de rij 20 cm afstand tussen de plantjes aan.

Oogst: de jonge takjes met blaadjes. Deze kunnen ook gedroogd worden.

Toepassing: bij vlees-, wild- en eiergerechten en allerlei sauzen. Verder bij worteltjes, tomaten, bietjes, tuinbonen en andere boonsoorten. 

€ 3,29
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
8711117912255

Buzzy Organic biologische zaden zijn zaden die geteeld zijn zonder gebruik te maken van chemische bestrijdingsmiddelen en/of kunstmest. De bemesting die wordt gebruikt is van 100% biologische oorsprong (dierlijk of plantaardig). Organic is dus geteeld, geschoond en verpakt volgens de biologische productie methode welke is vastgelegd en wordt geconcentreerd door de stichting Skal.

Meer informatie
KenmerkBiologisch
Soort zaadKruidenzaden
MerkBuzzy Organic
SpecificatiesZaden
MaandMei, April, Maart
Buiten of binnenBinnenteelt, Buitenteelt, Binnen- en buitenteelt