citroenbasilicum

Citroenbasilicum - groene pot (Ø13cm)

Struikbasilicum

Struikbasilicum - Griekse - groene pot (Ø13cm)

Citroenverbena - groene pot (Ø13cm)

Citroenbasilicum - groene pot (Ø13cm)

De citroen basilicumplant is een variant van de gewone groene basilicumplant. Het lijkt sterk op de gewone groene basilicum en ook de teelt is hetzelfde. De uitgesproken citroensmaak geeft echter een andere smaak aan uw gerechten. Het is ideaal bij vis of verrassend in desserten met ijs.

Basilicum is met zijn unieke geur en smaak een geliefd keukenkruid.

Gebruik basilicum steeds vers, laat het niet meekoken. Drogen kan wel maar het verliest wel wat van z'n aroma.

Basilicum heeft een gunstige invloed op de spijsvertering: het werkt krampwerend. Het is tevens verlichtend bij een verkoudheid omdat het hoestdempend is.

Stapelkorting

1 stuk voor €5,-
2 stuks voor €9,-
3 stuks voor €12,-
Vanaf € 5,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
5425012131996

Basilicum is een gevoelig kruid dat houdt van warmte en zon. (+/- 15°C is voor basilicum de minimumtemperatuur om goed te groeien). Als je basilicum buiten in volle grond wil planten doe je dit best pas vanaf half mei. Zorg zeker voor een plaatsje beschut tegen te felle regen en wind en verkies een goed gedraineerde, vochtige grond.

Het is echter beter basilicum te kweken in een serre, of zelfs binnenshuis in een pot op de vensterbank: De plant kan hier ongeremd groeien.

Zorg steeds voor voldoende water!

Je kan naar wens blaadjes plukken en gebruiken. Als de plant gaat bloemen, kun je deze het best afknippen. Het afknippen van de bloemen heeft als voordeel dat de plant zijn bossige vorm blijft behouden en je zo meer blaadjes krijgt om te oogsten.

Basilicum is ook erg geliefd bij slakken. 

Meer informatie
SpecificatiesKruidenplanten groene pot
MaandJuni, Mei, April
Buiten of binnenBinnenteelt, Buitenteelt, Binnen- en buitenteelt