Biologische Laurierplant

Eetbare laurier in kwekerspot (Ø13cm) - Bio

Laurier of keukenlaurier is heerlijk in vele gerechten

Eetbare Laurier (Ø10cm) - 2 stuks - Laurus nobilis

Je ontvangt 2 laurierplanten van Tuin de Bruijn

Eetbare Laurier (Ø12cm) - 2 planten - Laurus nobilis

Eetbare laurier in kwekerspot (Ø13cm) - Bio

De blaadjes van de laurierplant is in de keuken een echte smaakmaker. De blaadjes kunnen zowel vers als gedroogd worden gebruikt. Kook ze mee in uw bereidingen om deze een kruidige smaak te geven. Hoe langer ze meekoken, hoe meer smaak ze afgeven. Vergeet echter niet ze te verwijderen voor het opdienen. Laurier wordt veel gebruikt in groentesoepen of bij wortel- en andere stampotten. Het geeft ook smaak aan sauzen, marinades, stoofpotjes en diverse vlees en vis gerechten. Laurier werkt ontsmettend voor de luchtwegen, is verzachtend bij verkoudheid, keelpijn, sinusitis en aften. Laurier is bovendien opwekkend en mede daardoor een natuurlijk antidepressivum.

€ 8,00
Beschikbaarheid: Niet op voorraad
SKU
8718182673500

De laurierplant is een houtachtige en groenblijvende struik .Hij heeft glanzende, leerachtige, groene bladeren, die heerlijk geuren als ze worden gekneusd. In het voorjaar verschijnen er in de bladoksels kleine, witte bloempjes.

De laurierplant wordt het beste in pot gekweekt, zodat hij in de winter kan worden binnen gehaald. In het voorjaar, na de laatste vorst, kunnen de planten worden buiten gezet (meestal pas vanaf mei).

Zet de planten, zeker in begin, beschut tegen forse wind en laat ze langzaam wennen aan het zonlicht indien ze uit een donkere overwinteringplaats komen (tegen verbranding). Zorg voor een pot met een goede afwatering en geef zeker in het voorjaar en de zomer voldoende water. Gebruik bij voorkeur langwerkende organische meststoffen.

Lange uitlopende scheuten kunnen in juni worden teruggeknipt (laat minimum 3 blaadjes staan), dit zorgt voor extra scheutvorming en mooie compacte planten.

Voor de eerste vorst, vanaf half oktober, breng je de planten naar een koele, vorstvrije overwinteringsplaats. Het beste is een serre, maar ook een donkerdere standplaats is mogelijk. Geef tijdens deze rustperiode zo weinig mogelijk water, maar zorg er wel voor dat de potkluit niet uitdroogt. (bv om de 5 weken).

Indien de plant te groot wordt, is de winterperiode (na Nieuwjaar) het ideale moment om te verpotten. Kies een pot die 4-5 cm ruimer is en gebruik kwaliteitspotgrond met klei.

De winter is tevens het moment om uw planten terug te snoeien. Breng ze terug mooi in vorm, maar knip niet te diep in, laat telkens +/- 3 blaadjes per scheut staan. Vermijd het knippen in de bladeren. 

Meer informatie
SpecificatiesKruidenplanten BIO
MaandJuni, Mei, April
Buiten of binnenBinnenteelt, Buitenteelt, Binnen- en buitenteelt
Andere producten die mogelijk iets voor je zijn!