Longor plantsjalot

Longor plantsjalot

Plantsjalot golden gourmet

Golden Gourmet plantsjalot

Plantsjalot Mikor

Longor plantsjalot

Longor is langwerpig van vorm en heeft een licht koperen kleur, van binnen is deze roze gevlamd. Dit ras raden we sterk aan, ook de bewaarbaarheid is zeer goed.

Je plant deze in maart-mei (iets later dan de gewone sjalot) en dan kan je oogsten in juli/half augustus, maar je kan gewoon oogsten wanneer je ze wilt eten, je ziet vanzelf welke sjalotten groot genoeg zijn. Laten drogen en droog en koel bewaren (zeker niet te koud)

Ook het loof kan je eten, er lekker, beetje bieslookachtig van smaak.

Sjalotten hebben een fijnere smaak dan uien. Sjalotten kun je ook in de siertuin tussen de planten zetten of in potten of bloembakken planten.

Netje 250 g (10-15 stuks) voor €7,-
Netje 500 g (ca. 20 stuks) voor €11,-
Vanaf € 7,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
7106626146702

Plantafstand: 15 x 20 cm

Sjalot is familie van de ui. Het grote verschil is dat 1 plantuitje 1 grote ui wordt en plant je 1 sjalotje dan krijg je 1-8  nieuwe sjalotjes voor terug.(zitten geclusterd)

Sjalotten doen het op alle grondsoorten goed, mits de grond goed luchtig is en niet te zwaar/te nat is. Je plant sjalotten door (met het platte kantje met worteltje naar beneden) ze precies zover de grond(goed los maken) in te drukken dat je nog net het puntje boven de grond ziet.

Verder moet je wieden (oppassen dat de wortel en sjalotjes niet beschadigt) en water geven vooral bij droge periodes. Tijdens de groei wat bij mesten. Als het loof voor een deel is verdord en gaat liggen/hangen dan oogsten en ook goed bewaren. Een week of twee, drie totdat ze goed droog zijn, knip dan het loof eraf en leg ze donker en koel weg.

Wat vorst is geen probleem.

Hoe kleiner de plantsjalot des te minder sjalotten brengt ze op, maar die zullen wel groot zijn. Hoe groter de plantsjalot des te meer sjalotten brengt ze op, maar die zullen wel klein zijn. Plant-sjalot

Meer informatie
SpecificatiesPootgoed
MaandMei, April, Maart, Februari
Buiten of binnenBuitenteelt
Andere producten die mogelijk iets voor je zijn!