Red Sun plantsjalot

Red Sun plantsjalot

Plantsjalot golden gourmet

Golden Gourmet plantsjalot

Red Sun plantsjalot

De rode plantsjalot Red Sun geeft een hoge opbrengst en is lang houdbaar zonder kwaliteitsverlies.

Je plant deze in februari-maart en dan kan je oogsten in juni/juli/half augustus, maar je kan gewoon oogsten wanneer je ze wilt eten, je ziet vanzelf welke sjalotten groot genoeg zijn.

Ook het loof kan je eten, er lekker, beetje bieslookachtig van smaak.

De Rode sjalot is wat sterker (lekkerder)van smaak dan de gele sjalot en je kan de rode al vroeg planten en dus ook eerder oogsten en eten dan de gele sjalot.

In 1 pond plantsjalotten zitten ongeveer 25 tot 30 stuks.

Sjalotten hebben een fijnere smaak dan uien.

Sjalotten kun je ook in de siertuin tussen de planten zetten of in potten of bloembakken planten.

Netje 250 g (10-15 stuks) voor €5,-
Netje 500 g (ca. 20 stuks) voor €7,-
Vanaf € 5,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
7106626147570

Plantafstand: 15 x 20 cm

Sjalot is familie van de ui. Het grote verschil is dat 1 plantuitje 1 grote ui wordt, maar plant je 1 sjalotje dan krijg je 1-8 nieuwe sjalotjes.(zitten geclusterd)

Sjalotten doen het op alle grondsoorten goed, mits de grond goed luchtig is en niet te zwaar/te nat is. Je plant sjalotten door (met het platte kantje met worteltje naar beneden) ze precies zover de grond(goed los maken) in te drukken dat je nog net het puntje boven de grond ziet.

Verder moet je wieden (oppassen dat de wortel en sjalotjes niet beschadigt) en water geven vooral bij droge periodes. Tijdens de groei wat bij mesten. Als het loof voor een deel is verdord en gaat liggen/hangen dan oogsten en ook goed bewaren. Een week of twee, drie totdat ze goed droog zijn, knip dan het loof eraf en leg ze donker en koel weg.

Wat vorst is geen probleem.

Hoe kleiner de plantsjalot des te minder sjalotten brengt ze op, maar die zullen wel groot zijn. Hoe groter de plantsjalot des te meer sjalotten brengt ze op, maar die zullen wel klein zijn. 

Meer informatie
SpecificatiesPootgoed
MaandMaart, Februari
Buiten of binnenBuitenteelt