Aardbeiplant - Snow White in pot (13 cm)

Aardbeiplant - Framboo in pot (13 cm)

Oost-Indische kers in pot (Ø13cm) - eetbaar

Aardbeiplant - Snow White in pot (13 cm)

Aardbeiplant Snow White in pot (13 cm)

Junidrager - Ananasaardbei

Dit uniek ras met witte tot licht roze vruchten werd in de 17de eeuw veredeld uit een witte en rode aardbei uit Zuid-Amerika.

Fragaria Snow White is een mannelijk steriel ras en heeft dus een bestuiver nodig. Zorg dat er dus steeds andere aardbeirassen in de buurt staan (vb Ostara, Lambada, Elsanta, …) om vruchtzetting te garanderen.

Vanaf eind mei, begin juni kunnen de middelgrote conische vruchten geoogst worden. Deze hebben veel aroma en een fris fruitige ananassmaak. De zaadjes kleuren rood als de vrucht rijp is. Dit groeikrachtige ras is weinig gevoelig voor meeldauw, vrucht- en stengelrot en phytophthora.

€ 5,00
Beschikbaarheid: Niet op voorraad
SKU
7106626120528

Er zijn 2 soorten aardbeiplanten: zomerbloeiers en doordragers

• Doordragers geven aardbeien over een lange periode. Dit betekent dat je van één plant gedurende langere tijd vruchten kunt plukken maar dit betekent ook dat het plantje wat meer zorg vraagt. Je moet namelijk om de aardbeiplant in balans te houden met vaste regelmaat oogsten, blad wegnemen, scheuten wegnemen, enz.

• Zomerbloeiers zijn aardbeirassen die in een korte periode (3 à 4 weken) veel aardbeien geven. Je hebt dus een korte periode met veel vruchten wat betekent dat je in die periode de plant extra in de gaten moet houden. Vooral de watertoevoer en de voedselvoorraad moeten optimaal zijn omdat de plant op een korte periode zwaar belast wordt.

Plantafstand: 25 x 30 cm

Rijafstand: 80 - 100 cm

Bemesting: DCM organische meststof voor aardbeien en kleinfruit is een aanrader om te gebruiken

Aardbeiplanten worden het best geplant tot half augustus.

Te laat planten geeft dan minder bloemen in het voorjaar. Aardbeiplanten worden pas om de 4-5 jaar opnieuw op hetzelfde stuk grond geplant. (i.v.m. wortelziekte) en ook niet planten op een stuk waar aardappelen hebben gestaan.(i.v.m. verwelkingsziekten) Aardbeien groeien het best op gronden die in het voorjaar en de vroege zomer het water goed vasthouden. Eventueel kan je de planten op een licht verhoogd bed planten, zodat er zeker geen water blijft staan in de winter. Verwijder in September de uitlopers zodat dan alle energie naar de plant zelf kan gaan. Ook in September nog water geven als t droog is!

Meer informatie
SpecificatiesFruitplanten
MaandSeptember, Augustus, Juli, Juni, Mei
Buiten of binnenBinnenteelt, Buitenteelt, Binnen- en buitenteelt
fruitsoortAardbeien