Kervel - groene pot (Ø13cm)

Niet op voorraad
Nog %1 beschikbaar
SKU
5425012132221

De blaadjes van een kervelplant hebben een lichte, anijsachtige smaak. Gebruik in uw gerechten steeds de malse, jonge blaadjes, deze zijn het lekkerste. Van Kervel kan je soep maken en ook in salades, sauzen, kaas - en eiergerechten en visgerechten kan je kervel gebruiken. Kervel vult de smaak van andere kruiden aan.

Het kervelblad kan je heel goed invriezen, met behoud van smaak. Gedroogd verliest het zijn aroma.

Kervel is rijk aan vitamine C. Het bevordert de stofwisseling, is bloed reinigend en vocht afdrijvend. Kervel heeft tevens een heilzame werking bij bronchitis en astma. Het verse sap van kervel is een goed middeltje tegen keelpijn, ook een thee getrokken van de blaadjes werkt verzachtend.

Stapelkorting

1 stuk voor €5,-
2 stuks voor €9,-
3 stuks voor €12,-

De kervelplant is winterhard en kan tot 70 cm hoog worden, heeft een holle stengel en zeer fijne, samengestelde, lichtgroene, geveerde blaadjes. Kervel houdt van een licht beschaduwde plek en een vochtige, goed doorlaatbare en humusrijke grond.

Kervel kan goed tegen de kou en mag dus al vanaf half maart buiten worden geplant. Oogst het kruid als het zo'n 30 cm hoog is, dan heb je malse jonge bladeren en die smaken het beste. Snij de bladeren zo'n 5 cm boven de grond af zodat de plant terug kan uitschieten en je meerdere malen kan oogsten.

Kervel kweken in potten kan ook, maar zorg voor een goede rijke en luchtige potgrond.

Als kervel gaat bloeien verliest het zijn aroma en is het niet meer bruikbaar. Je hebt dus steeds nieuwe plantjes nodig.

Meer informatie
SpecificatiesKruidenplanten groene pot
MaandJuni, Mei, April
Buiten of binnenBinnenteelt, Buitenteelt, Binnen- en buitenteelt