Krulandijvie plantjes kopen

Krulandijvie

Bloemkool

Andijvie planten in set van 6 stuks kopen

Andijvie

Krulandijvie

Andijvie is een eenjarige bladgroente. Alhoewel de plant sterk lijkt op sla is hij eigenlijk het meest verwant aan witlof.

Krulandijvie heeft sterk gekrulde, ver ingesneden bladeren en een gekartelde bladrand en wordt dikwijls rauw gebruikt.

Stapelkorting

6 plantjes voor €3,50
12 plantjes voor €5,50
18 plantjes voor €8,50
Vanaf € 3,50
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
5425012131583

Plantafstand: 35 x 40 cm.

Een andijvieplant kan op bijna alle grondsoorten (vochthoudend en voedzaam) worden geteeld. Gelieve van te voren een goede basisbemesting (organische) te geven. De planten niet te diep planten, de helft van de kluit onder de aarde, zo verminder je het contact met de grond en wordt de kans op schimmelinfecties kleiner.

Andijvie heeft tijdens de groei voldoende vocht nodig, droogte leidt tot groeistilstand of doorschieten. Krulandijvie is extra gevoelig en kan snel droogrand vertonen. Andijvie kun je planten in het voorjaar, zomer en in het najaar (tot eind augustus).

De teelt tussen planten en oogsten duurt ongeveer 10 weken. De planten kunnen een beetje nachtvorst hebben, anders afdekken.

Andijvie moet je op tijd oogsten, vooral in het voorjaar en in de zomer, anders schiet hij De binnenste bladeren van de krop zijn het lekkers, de buitenste bladeren van andijvie zijn meestal wat taai en bitter. .

Meer informatie
SpecificatiesGroenteplanten
MaandAugustus, Juli, Juni, Mei, April, Maart
Buiten of binnenBinnenteelt, Buitenteelt, Binnen- en buitenteelt
Andere producten die mogelijk iets voor je zijn!