Marokkaanse munt

Marokkaanse munt - groene pot Ø13cm

Dragon in pot

Dragon - groene pot (Ø13cm)

Oregano - groene pot (Ø13cm)

Marokkaanse munt - groene pot Ø13cm

De Marokkaanse muntplant is een variëteit van gewone munt, met een iets meer uitgesproken smaak. De teelt is het zelfde als gewone munt.

Muntblaadjes geven een verassende, frisse smaak aan allerlei gerechten. Het past goed bij salades, dipsausen, nieuwe aardappelen, lamsvlees, enz. Het wordt tegenwoordig echter het meeste gebruikt in desserten: in fruitsalades, bij diverse gebakjes, bij chocoladecake. Bovendien is het verfrissend in allerlei drankjes en cocktails (een topper is de trendy Mojito!).

Muntthee is goed tegen verkoudheid, de damp werkt bij verstopte neus. Munt werkt tevens krampwerend, is goed tegen misselijkheid en migraine. Enkele blaadjes munt toevoegen aan het badwater werkt opwekkend en verfrissend.

Vanaf € 5,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
5425012130821

Marokkaanse munt

Meerjarige winterharde plant

Marokkanse munt breidt zich snel uit in de tuin en kan tot 80 cm hoog kan worden. De plant heeft hoekige stengels en tegenoverstaande langwerpige bladeren met een gezaagde rand en een opvallende mentholgeur. Munt bloeit van juli t/m september met kleine violette bloempjes.

Munt verkiest een plaatsje in halfschaduw of de volle zon. Hij groeit het best op een vochtige maar goed gedraineerde, alkalische grond met veel voedingsstoffen. Het is een echte woekerplant, die zich snel vermeerdert via z'n wortels. Om de plant in toom te houden kan je hem daarom beter in bakken of potten zetten.

Indien je meerdere soorten munt hebt kan je best alle bloeiende stelen verwijderen om kruisbestuiving tussen de verschillende soorten te voorkomen. Pluk tijdens het  groeiseizoen verse blaadjes naar behoefte. Let op voor roest (=schimmelziekte), de enige oplossing is dan de plant volledig terugsnoeien.

Meer informatie
SpecificatiesKruidenplanten groene pot
MaandJuni, Mei, April, Maart
Buiten of binnenBinnenteelt, Buitenteelt, Binnen- en buitenteelt
Andere producten die mogelijk iets voor je zijn!