Organic Doperwt Karina (BIO)

Organic Stoksnijboon Helda (BIO)

Broccoli Calabrese natalino

Organic Broccoli Calabrese natalino (BIO)

Organic Doperwt Karina (BIO)

Doperwt Karina 20 gram

Karina is een gekreuktzadig doperwtenras, wat betekent dat de erwten heerlijk zoet zijn. Het is bovendien een van de vroegste doperwten en met een grote opbrengst.

De planten worden maar ca. 60 cm hoog en kunnen daardoor zonder gaas of rijshout geteeld worden. De peulen laten zich gemakkelijk plukken.

Zaaien: ca. 2-3 cm diep vanaf februari – bij niet vriezend weer – tot half mei direct in de vollegrond. Kan zonder gaas worden opgekweekt, de hoogte is ca 40cm. Zaai op regels of rijen met een onderlinge afstand van 45 cm en zet de erwten in de rij 5 cm uit elkaar. Zorg dat de grond tijdens de groei voldoende vochtig blijft. Gebruik vooral geen verse stalmest.

Oogst: van juni tot half juli. Pluk de peulen als de erwten nog sappig zijn. Plukt u te laat dan worden de erwten melig van smaak. Regelmatig doorplukken is dus aan te raden.

Tip: zet doperwten slechts eenmaal per 6 jaar op dezelfde plek om de kans op aantasting door schimmelziekten zo klein mogelijk te houden.

Geschikt voor invriezen. 

€ 4,49
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
8711117933458

Buzzy Organic biologische zaden zijn zaden die geteeld zijn zonder gebruik te maken van chemische bestrijdingsmiddelen en/of kunstmest. De bemesting die wordt gebruikt is van 100% biologische oorsprong (dierlijk of plantaardig). Organic is dus geteeld, geschoond en verpakt volgens de biologische productie methode welke is vastgelegd en wordt geconcentreerd door de stichting Skal.

Meer informatie
KenmerkBiologisch
Soort zaadErwten
MerkBuzzy Organic
SpecificatiesZaden
MaandMei, April
Buiten of binnenBuitenteelt