Organic Kropsla Wonder van 4 Jaargetijden (BIO)

Organic Rucola (BIO)

Organic Pluksla Red Salad Bowl (BIO)

Organic Kropsla Wonder van 4 Jaargetijden (BIO)

Kropsla Wonder 4 jaargetijden 1 gram

Kropsla Wonder der vier jaargetijden is een heerlijke, malse zomersla of botersla met een mooie rode kleur. Een zeer zachte botersla en ook bijzonder geschikt om gerechten te garneren.

Zaaien beste zaaitijd is van eind maart tot begin augustus, direct in de volle grond. Het ras is geschikt voor de zomerteelt in de volle grond. Zaai op vochtige grond op regels (of rijen) met een onderlinge afstand van 30 cm of op een zaaibed. Ondiep zaaien, het zaad moet maar net zijn bedekt.  

Na opkomst uitdunnen op 30 cm in de regel (het teveel aan planten ertussen wegnemen) of uitplanten op 30 x 30 cm.

Sla kiemt het best bij een tamelijk lage temperatuur (tot ca. 18°C). Zaai bij warm weer daarom op een schaduwrijk zaaibed. De kans op ‘schieten’ (het vormen van een bloeistengel) neemt vanaf 20°C toe. Twee tot drie weken na het zaaien - als de plantjes 4-6 cm groot zijn –is het tijd voor uitplanten. Uitgedunde plantjes zijn opnieuw in te planten. Houd de grond tijdens de teelt goed vochtig en open.

Oogsten zodra de kroppen groot genoeg zijn voor consumptie (juli-augustus).

€ 3,79
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
8711117926399

Buzzy Organic biologische zaden zijn zaden die geteeld zijn zonder gebruik te maken van chemische bestrijdingsmiddelen en/of kunstmest. De bemesting die wordt gebruikt is van 100% biologische oorsprong (dierlijk of plantaardig). Organic is dus geteeld, geschoond en verpakt volgens de biologische productie methode welke is vastgelegd en wordt geconcentreerd door de stichting Skal.

Meer informatie
KenmerkBiologisch
Soort zaadSla
MerkBuzzy Organic
SpecificatiesZaden
MaandAugustus, Juli, Juni, Mei, April, Maart
Buiten of binnenBinnenteelt, Buitenteelt, Binnen- en buitenteelt