Snack paprika - Rood - Delicious - 1 plant

Zoete puntpaprika plant

Paprika - Zoete punt

Snack paprika - Oranje - Delicious - 1 plant

Snack paprika - Rood - Delicious - 1 plant

Mini-paprika - Rode snackpaprika - Delicious - 1 plant

Een snackpaprika is lekker zoet, zeer geschikt om als snack te eten (de naam zegt het al). Dus heerlijk voor kinderen. Snack paprika's bevatten heel weinig tot eigenlijk geen zaadjes. Deze worden vaak geserveerd als borrelhapje of als voorgerechtje.

Nog een voordeel van zo'n kleinere paprika is dat je ze heel goed kunt vullen (met vlees of groenten).

Een snackpaprika bewaar je het beste op een koele plaats (ca. 12 - 15°C), maar liever niet in de koelkast. 

 

€ 6,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
5425012139756

Plantafstand: 80 x 50 cm

Plant de kluit niet volledig onder de grond, hierdoor wordt de kans op voetrot groter. Direct na het planten voldoende water (20 graden verwarmd) geven. Ideaal is een humusrijke, vochthoudende bodem met goede structuur.

Als je een paprikaplant niet snoeit krijg je een sterk vertakte, bossige plant met hier en daar een vrucht. Beter is om de scheuten en de vruchten op de juiste wijze te snoeien. Hierdoor krijg je een grote opbrengst. Telkens als er geoogst wordt gaat de plant terug sneller groeien. Wil je de vruchten laten doorkleuren (eerst zijn ze groen dan krijgen ze de kleur door het rijpen) dan blijft de plant langer belast en zal de oogst lager zijn. Dus eigenlijk tevreden zijn met groene paprika's.

Enkele ziektes die kunnen voorkomen bij paprika's: neusrot (rotte plekken op de vrucht, dit kan door een te droge grond of een te sterk bemestte bodem of door te weinig kalk in de bodem komen), brandvlekken (verbranding van de vrucht door felle zon. Voldoende blad aan de plant laten kan dit voorkomen), Voetrot (de voet van de plant rot weg doordat hij te nat staat. Dus de plant niet te diep planten en niet direct aan de voet van de plant water geven), spint en witte vlieg.

Meer informatie
SpecificatiesVruchtgroenten
MaandJuni, Mei, April
Buiten of binnenBinnenteelt, Buitenteelt, Binnen- en buitenteelt
Andere producten die mogelijk iets voor je zijn!