Gele paprika plant

Paprika - Geel

Rode paprikaplant

Paprika groen - rood

Zoete puntpaprika plant

Paprika - Zoete punt

Paprika - Geel

Het is een kruidachtige, niet winterharde plant. Er bestaan vele soorten. Eerst zijn ze groen en daarna krijgen ze kleur door het rijpen. Groene paprika's zijn dus geen aparte soort! Paprika heeft warmte (minimaal 18 graden) en licht nodig. Tijd vanaf planten tot oogsten bedraag ongeveer 7 weken.

Planten: april - juni

De planten zijn op de juiste wijze warm opgekweekt zodat ze bij het uitplanten in de hobbyserre snel en krachtig verder groeien. Ze zijn jouw garantie voor een goede start van je teelt. Bovendien werken wij uitsluitend met hybride-rassen uit de professionele tuinbouw. Deze geven een betere opbrengst en mooiere en uniforme vruchten.

Stapelkorting

1 stuk voor €5,-
2 stuks voor €9,-
3 stuks voor €12,-
Vanaf € 5,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
5425012133112

Plantafstand: 80 x 50 cm.

Plant de kluit niet volledig onder de grond, hierdoor wordt de kans op voetrot groter. Direct na het planten voldoende water (20 graden verwarmd) geven. Ideaal is een humusrijke, vochthoudende bodem met goede structuur.

Als je een paprikaplant niet snoeit krijg je een sterk vertakte, bossige plant met hier en daar een vrucht. Beter is om de scheuten en de vruchten op de juiste wijze te snoeien. Hierdoor krijg je een grote opbrengst. Telkens als er geoogst wordt gaat de plant terug sneller groeien. Wil je de vruchten laten doorkleuren (eerst zijn ze groen dan krijgen ze de kleur door het rijpen) dan blijft de plant langer belast en zal de oogst lager zijn. Dus eigenlijk tevreden zijn met groene paprika's.

Enkele ziektes die kunnen voorkomen bij paprika's: neusrot (rotte plekken op de vrucht, dit kan door een te droge grond of een te sterk bemestte bodem of door te weinig kalk in de bodem komen), brandvlekken (verbranding van de vrucht door felle zon. Voldoende blad aan de plant laten kan dit voorkomen), Voetrot (de voet van de plant rot weg doordat hij te nat staat. Dus de plant niet te diep planten en niet direct aan de voet van de plant water geven), spint en witte vlieg.

Meer informatie
SpecificatiesVruchtgroenten
MaandJuni, Mei, April
Buiten of binnenBinnenteelt, Buitenteelt, Binnen- en buitenteelt
Andere producten die mogelijk iets voor je zijn!