Spaanse peper plant - chilipeper met vruchten - potmaat Ø15cm

Biologische Surinaamse rode peper

Surinaamse Rode Peper in pot (Ø9cm)

Chilipeper rood - grote plant met vruchten aan (Ø15cm)

Spaanse peper plant - chilipeper met vruchten - potmaat Ø15cm

Spaanse peper, ook wel rode peper genoemd, behoort tot het geslacht capsicum (uit de nachtschadefamilie waartoe ook de tomaat en de aardappel behoren.)

De stof die voor de pikante, hete smaak zorgt is capsaïcine. Bij korrelpeper is dit piperine.

De benaming 'Spaanse peper' zorgt wel voor de nodige verwarring, want paprika's en pepers zijn plantkundig gezien hetzelfde maar de namen worden weleens dooreen gebruikt.

Er bestaan trouwens 'hete' pepers die eruit zien als paprika, en paprika's die behoorlijk scherp kunnen zijn. In het Engels heeft men het daarom zowel voor paprika als peper over sweet peppers en hot peppers.

€ 19,95
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
7106626186845

Rode Spaanse peperplant in pot (Ø15cm) met al vruchten eraan

Peperplanten hebben warmte nodig, groeien het beste in een serre of plastic tunnel. Wil je toch in de vollegrond planten zoek dan een zo warm, beschut mogelijk plekje uit. Niet voor 10 mei buiten planten.

Zij hebben een humusrijke, luchtige grond nodig.

De pepers niet te veel voeding geven, anders gaan ze te weelderig groeien en maken ze geen vruchten aan. Een beetje compost rond de wortels is aan te raden.

Na het planten de eerste dagen voldoende (licht lauw) water geven.

In eerste instantie houdt je 4 takken aan. Het is handig om de onderste bladeren en takjes te verwijderen, zo krijg je een plant waarbij je het overzicht behoudt en de onderste vruchten niet op de grond hangen.

Je kan een peper ook in een pot op het terras kweken, zowel de bloemetjes als de gekleurde pepers zijn uitermate decoratief, en heb je een vruchtje nodig in de keuken dan hoef je niet ver te lopen.

De peper is gevoelig voor phytoftora (aardappelziekte). Bij warme maar vochtige weersomstandigheden (de ziekte duikt veelal op in juni-juli) kan de ziekte ongenadig toeslaan. Phytoftora is, als men er heel snel bij is, vrij makkelijk te bestrijden. Wil je liever geen chemische bestrijding, zorg er dan voor dat je de planten niet te dicht bij elkaar plant zodat er genoeg luchtcirculatie is. In volle grond kan je met een soort van afdakje boven de plant het gevaar op besmetting ook al doen verminderen.Neem aangetaste bladeren voorzichtig en snel weg. In een vroeg stadium van de ziekte kan je nog vrij goed bijsturen.

Meer informatie
SpecificatiesVruchtgroenten
MaandJuni, Mei, April
Buiten of binnenBinnenteelt, Buitenteelt, Binnen- en buitenteelt
Andere producten die mogelijk iets voor je zijn!