Plantsjalot Mikor

Longor plantsjalot

Longor plantsjalot

Plantuien- en sjalottenmix - 1 kg

Plantsjalot Mikor

Deze Franse, gele, halflange plantsjalot Mikor heeft een uitstekende keukenkwaliteit, een matige vroegrijpheid, een mooie opbrengst en heel lange bewaartijd. Het vruchtvlees is licht rood van kleur en heeft een licht pittige smaak. 

Je plant deze begin maart-april en dan kan je oogsten in juli/augustus, maar je kan gewoon oogsten wanneer je ze wilt eten, je ziet vanzelf welke sjalotten groot genoeg zijn.

Ook het loof kan je eten, erg lekker, beetje bieslookachtig van smaak.

In 1 pond plantsjalotten zitten ongeveer 25 tot 30 stuks,

Sjalotten hebben een fijnere smaak dan uien.

Sjalotten kun je ook in de siertuin tussen de planten zetten of in potten of bloembakken planten.

Netje 250 g (10-15 stuks) voor €5,-
Netje 500 g (ca. 20 stuks) voor €7,-
Vanaf € 5,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
Mikor

Plantafstand: 15 x 20 cm

Sjalot is familie van de ui. Het grote verschil is dat 1 plantuitje 1 grote ui wordt, maar plantje je 1 sjalotje dan krijg je 1-8 nieuwe sjalotjes.(zitten geclusterd)

Sjalotten doen het op alle grondsoorten goed, mits de grond goed luchtig is en niet te zwaar/te nat is. Je plant sjalotten door (met het platte kantje met worteltje naar beneden) ze precies zover de grond(goed los maken) in te drukken dat je nog net het puntje boven de grond ziet.

Verder moet je wieden (oppassen dat de wortel en sjalotjes niet beschadigt) en water geven vooral bij droge periodes. Tijdens de groei wat bijmesten. Als het loof voor een deel is verdord en gaat liggen/hangen dan oogsten en ook goed bewaren. Een week of twee, drie totdat ze goed droog zijn, knip dan het loof eraf en leg ze donker en koel weg.

Wat vorst is geen probleem.

Hoe kleiner de plantsjalot des te minder sjalotten brengt ze op, maar die zullen wel groot zijn. Hoe groter de plantsjalot des te meer sjalotten brengt ze op, maar die zullen wel klein zijn. 

Meer informatie
SpecificatiesPootgoed
Buiten of binnenBuitenteelt
Andere producten die mogelijk iets voor je zijn!