Plantuien- en sjalottenmix - 1 kg

Plantsjalot Mikor

Plantuien- en sjalottenmix - 1 kg

VOORDELIGE KEUZE

Je ontvangt een netje met een mix van plantuien en -sjalotten uit ons assortiment.

Planten in maart - april en medio juli augustus oogsten.

Plantafstand 25 x 10 cm.
Voor het planten droog en koel bewaren.

€ 13,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
7106626156459

VOORDELIGE KEUZE

Met plantuien heb je al vroeg in het seizoen oogstbare uien, veel eerder dan dat je gebruik maakt van zaai-uien.

Witte plantuien worden direct in de volle zon geplant in april-mei op een onderlinge plantafstand van 25 x 10 cm. De afstand tussen de uitjes onderling is ongeveer 8 cm.

Duw de plantuitjes in losgemaakte grond tot net onder het grondoppervlak. Plant bij nat weer liever wat later. Plantuien groeien snel en kunnen matige vorst verdragen waardoor ze al vroeg in het voorjaar kunnen worden aangeplant.

Plantajuinen zijn beter bestand tegen ziekten en plagen dan zaai-uien.

--

Sjalot is familie van de ui. Het grote verschil is dat 1 plantuitje 1 grote ui wordt, maar plant je 1 sjalotje dan krijg je 1-8 nieuwe sjalotjes.(zitten geclusterd)

Sjalotten doen het op alle grondsoorten goed, mits de grond goed luchtig is en niet te zwaar/te nat is. Je plant sjalotten door (met het platte kantje met worteltje naar beneden) ze precies zover de grond(goed los maken) in te drukken dat je nog net het puntje boven de grond ziet.

Verder moet je wieden (oppassen dat de wortel en sjalotjes niet beschadigt) en water geven vooral bij droge periodes. Tijdens de groei wat bij mesten. Als het loof voor een deel is verdord en gaat liggen/hangen dan oogsten en ook goed bewaren. Een week of twee, drie totdat ze goed droog zijn, knip dan het loof eraf en leg ze donker en koel weg.

Wat vorst is geen probleem.

Hoe kleiner de plantsjalot des te minder sjalotten brengt ze op, maar die zullen wel groot zijn. Hoe groter de plantsjalot des te meer sjalotten brengt ze op, maar die zullen wel klein zijn. 

Meer informatie
SpecificatiesPootgoed
MaandMei, April, Maart
Buiten of binnenBuitenteelt
Andere producten die mogelijk iets voor je zijn!