Bosbes

Roze Bosbes 'Pink Lemonade' / 'Pink Marmalade'

druivenstruik

Druivenstruik, Vitis vinifera Vanessa |Rode, pitloze druif

Rabarber plant

Rabarber - Frambozen Rood

Roze Bosbes 'Pink Lemonade' / 'Pink Marmalade'

Een felroze en heerlijk zoete “Blauwe Bes”. Om verwarring te voorkomen wordt deze plant vaak de Roze Bosbes genoemd, het is dus een roze variëteit van de Blauwe Bes (dit is heel bijzonder!). Dit ras wordt ongeveer 1 m hoog en even breed.

De plant bloeit in het voorjaar (ongeveer april tot mei) met kleine belletjes met een roze blos. De vruchten veranderen van lichtgroen naar lichtroze, daarna naar dieproze als ze rijp zijn. In het najaar heeft de plant mooie herfstkleuren.

De vruchten zijn te plukken in augustus. De vruchten smaken ietwat zoeter dan de normale bosbes. Staat graag in de zon, wat ook weer voor zoetere vruchten zorgt. 

Standplaats: zonnig - halfschaduw
Vruchtkleur: roze (varieteit van de blauwe bes)
Snoeitijd: september - oktober
Zelfbestuivend: ja

€ 14,95
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
7106626133214

De blauwe bosbesstruik staat het liefst in de zon tot lichte schaduw. De blauwe bes (ook wel blueberry/amerikaanse bosbes) word circa 1,5 tot 2 meter hoog en 150cm breed en groeit alleen op zure gronden. Dit zijn zandgronden en veengronden. Bij kleigrond moet u de grond bewerken.Deze plant heeft weinig last van ziekten. U kunt uw blauwe bes het beste van september tot november of van februari tot mei planten. Het kan ook in de rest van het jaar maar dan moet u opletten voor uitdroging. Voeg na het planten geen zware meststoffen toe, omdat jonge bosbessenplanten gevoelig zijn.

Blauwe bessenstruiken groeien beter als zij jaarlijks (maart/april) worden bemest met DCM organische meststof voor kleinfruit.

Je kan oogsten vanaf juli (vroeg ras) tot oktober (laat ras). Pluk de bessen op tijd, als je te vroeg pluk is de bes niet lekker van smaak en pluk je te laat dan kun je de bes niet lang bewaren. In de koelkast kun je ze nog een week goed houden. Een blauwe bes is rijp bij een volledig blauwe kleur.

Beschadigde, oude of zieke takken moet u snoeien. Probeer minimaal tussen de 4 en 8 takken over te houden. Snoei niet te veel anders heeft u het volgende jaar geen oogst. In augustus en september kunt u snoeien (vroege rassen) en de wat latere rassen in februari of maart.

Meer informatie
SpecificatiesFruitplanten
MaandNovember, Oktober, September, Augustus, Juli, Juni, Mei, April, Maart
Buiten of binnenBuitenteelt
fruitsoortBessen
Andere producten die mogelijk iets voor je zijn!