Zilte Klei - Edwin Vinke

125st bloembollen mix From Holland XXL draagtas - 6 soorten | Jub Holland

Zilte Klei - Edwin Vinke

Prachtig kookboek van Michelinsterrenchef Edwin Vinke. Edwin schrijft ook exclusief voor moestuinenbloem.nl maandelijks een recept. Meer informatie daarover vind je hier

Auteur: Edwin Vinke Edwin Vinke

Uitgever: Vinke Holding BV

Nederlandstalig 416 pagina's - 9789081743402

'Er staat een oude school te koop op Slijkplaat, is dat niks voor jullie,' vroeg iemand me negentien jaar geleden. 'Weet ik veel, ben nog nooit op Slijkplaat geweest,' antwoordde ik. Ik ging er heen om eens te kijken, amper vijf kilometer van Breskens vandaan. Door de grote ijzeren schoolramen zag ik een lege zaal met ronde gewelven aan de zijkant en kreeg kippenvel. Dit is het! 'Geen gewoon kookboek, nee, een boek over alle mooie dingen om ons heen, met mooie natuurfoto's en rauwe mensen met leuke verhalen. En dan ga ik daar tussendoor koken'. Dat was het basisidee. 'We volgen gewoon de natuur, gaan van de lucht in de zee en van de zee in het slik en van het slik naar het strand, tot we in het bos eindigen. En dan nemen we alles mee wat we daar tegenkomen. De mensen, de producten, de landschappen, alles wat we zien, voelen en ruiken.'

Normale prijs € 67,00 Aanbiedingsprijs € 59,95
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
9789081743402

Recensie(s)

Edwin (topchef) en Blanche Vinke van restaurant de Kromme Watergang in Hoofdplaat maakten een boek met fraai fotowerk en tekstbijdragen over familie, vrienden en verwanten zoals kunstenaar Johnny Beerens, vissers, boeren en imkers. Vinke volgt in West-Zeeuws-Vlaanderen het spoor van lucht, zee, strand en bos en spoort daartussen authentieke mensen, producten en landschappen op; alles wat hij ziet, voelt en ruikt. Het boek is dan ook ingedeeld in Zeeuwse elementen als lucht, zee, slik, palen, dijken en klei; in totaal elf hoofdstukken. Daarin zijn de recepten voor 35 gerechten verwerkt die prachtig passen in het concept. Bij de gerechten is het gehalte aan zilt, zuur, bitter en zoet door een kleurstaaf aangegeven. De recepten zijn voor gevorderden, want veel handelingen worden bekend verondersteld, hoeveelheden worden bij benadering gegeven, technieken zijn complex en /of met apparaten die niet tot ieders beschikking staan. Dit is veel meer dan zomaar een receptenboek, het is een aanklacht tegen de smaakvervlakking van de mens an sich. Prachtuitgave, maar een inspiratie voor vakgenoten en goed geoutilleerde, ervaren hobbykoks.