Asperges zelf kweken

Asperge klauwen - 10 planten

Asperge klauwen - 10 planten

Asperges Argenteuil is de traditionele witte asperge die nog zeer veel wordt gebruikt in de keuken. Deze asperge kan ook gebruikt worden voor de groene teelt.  

De plantafstand is 40 cm en tussen de rijen 160 cm.

Voor de witte teelt moet je de klauw ongeveer 22 cm diep planten en een wal van 20 cm aanbrengen, zie je een scheurtje in de wal dan betekent dit dat je mag sijden!

Tip: De wal met zwart folie bedekken.

Voor groene teelt is de plantdiepte ongeveeer 15 cm. Tijdens de oogsttijd moet je dagelijks de groeischeuten snijden.

Na het tweede jaar na het planten mag je oogsten, er komt ongeveer 50 kg per 100 m² oogst vanaf. Na 24 juni wordt gestopt met de oogst, zo kan de plant rusten en groeien.

Dit ras is zeer geschikt voor de witte teelt.

Plantafstand: 160 x 40 cm

€ 20,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
7106626149987

Aspergeklauwen - Argenteuil - 2-jarige

10 planten

OOGST Vanaf het eerste jaar tussen eind april en de eerste twee weken van mei, vanaf het tweede jaar tussen eind april tot eind mei, vanaf het derde jaar tussen eind april en begin juni, vanaf het vierde jaar vanaf mei t.e.m. midden juni, vanaf het twaalfde jaar is de plant op, er kan getrokken worden tot zolang de plant scheuten vormt.

PLANTMETHODE Plant max. drie klauwen per lopende meter, bedekken met pure dekgrond (niet met compost of stalmest). Hoogte dekgrond: eerste jaar: 7cm, daarna 20 cm en meer; evt. plastiek zeil over de bedding leggen voor betere opwarming.

ONDERHOUD De planten worden aangeaard door fijn zand en zodra ze de kop opsteken kunnen ze gestoken of uitgedraaid worden. Probeer steeds de volledige stengel te verwijderen. Tip: oogst geen asperges meer na 21 juni zodat de plant weer volledig kan uitgroeien. Snij het loof af vanaf eind oktober tot op 10cm van de grond. Vervolgens bermen gelijk met de grond trekken om ze in het voorjaar weer op te hopen. Voorzie de eerste twee jaar een flinke laag mest in de voren die zich naast het bed bevinden (niet meer ruikende paarde-of koemest). Tip: gebruik vlas i.p.v. stro. Gebruik de daaropvolgende jaren een goede compost met kaliumtoevoeging.

GOEIE OOGST !!

Meer informatie
SpecificatiesGroenteplanten
MaandMei, April
Buiten of binnenBuitenteelt