Augurk
De smaak van een rauwe en verse augurk is vergelijkbaar met die van een komkommer, doch met een minder uitgesproken komkommersmaak. Licht en fris. Ideaal om in een zomerse salade te verwerken!
Stapelkorting
1 stuk | voor €5,- |
2 stuks | voor €9,- |
3 stuks | voor €12,- |
De augurk en de komkommer zijn familie van elkaar, maar het zijn geheel verschillende rassen. De augurk is kleiner en minder glad. Beiden zijn ze gevoelig voor kou.
Vanaf half mei buiten planten in de volle grond. Zelfs in een serre(dubbele opbrengst) moet je uitkijken voor de bodemtemperatuur, deze mag niet te laag zijn. Wil je de plant buiten planten zorg voor een zonnige en warme plek met weinig wind.
De augurk kan je laten klimmen of over de grond laten kruipen.
Zorg voor voldoende meststoffen voor de plant.
Snoeien hoeft niet. Regelmatig oogsten.
Hoe kleiner je de vrucht oogst, hoe lekkerder.
De geschikte temperatuur om een vrucht te bewaren(niet te lang) is 13-14 graden.
Soort zaad | Komkommer & augurk |
---|---|
Specificaties | Vruchtgroenten |
Maand | Juni, Mei, April |
Buiten of binnen | Buitenteelt |