Watermeloen

Knolvenkel plantjes

Venkel - Knolvenkel

Witte kool

Watermeloen

De watermeloen is een typisch zomerfruit; in een warme zomer is ze koud het lekkerst: sappig, knapperig en zoet van smaak.

Hoe groter de vrucht hoe langer de teelt maar vooral hoe warmer het zomerseizoen moet zijn.

Het is heel moeilijk te zeggen wanneer een watermeloen oogstrijp is. Als je bij het steeltje de watermeloen iets kan indrukken en de schil veert mooi terug kan je oogsten. En wanneer de meloen hol klinkt wanneer je met de handpalm op de vrucht klopt. Een licht waarneembare meloengeur is ook een indicatie. Een watermeloen zal ook niet zo snel ‘overrijp' worden.

Stapelkorting

1 stuk voor €5,-
2 stuks voor €9,-
3 stuks voor €12,-
Vanaf € 5,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
5425012133259

Watermeloenen houden van een vochtvasthoudende grond. Let wel op want een doornatte grond geeft een grotere kans op schimmelziekten en rottende wortels. Een goede hoeveelheid compost onderspitten helpt de grond te verluchtigen. Geef geen te grote hoeveelheden meststof: de plant zal te vegetatief worden (veel bladmassa maar geen vruchten). Wat koemestkorels is vaak voldoende, en een handje voedsel kan zorgen voor een goede vruchtzetting, een lekkere smaak en een goede houdbaarheid.

Alhoewel je de plant van een watermeloen kunt laten klimmen is het vanwege de zwaardere vruchten interessanter om hem gewoon te laten ‘kruipen'.

Watermeloenen houden nog meer van warmte dan gewone meloenen. In een hobbyserre lukt het gewoonlijk wel maar volle gronds wordt het wel wat moeilijker. Je zal het warmste en zonnigste plekje in je tuin moeten gebruiken en hopen op een mooie zomer. In de serre wil het bestuiven al eens wat moeilijker gaan, vanwege te weinig insecten in de kas. Bestuif dan met de hand en laat in de zomer,indien mogelijk, overdag en 's avonds de deur van de kas open staan zodat insecten vrij naar binnen kunnen vliegen.

Watermeloenen hoef je niet te snoeien.

Geef water (lauw) bij de wortels en niet op het blad (om schimmelziekten te voorkomen). Giet voldoende maar niet te veel en zorg dat het teveel aan water weg kan. Het is handig om de meloenen ergens op te leggen zodat ze droog blijven en niet verrotten. Als watermeloenen eenmaal groot genoeg zijn geef dan niet zo vaak en niet zo veel meer water

Meer informatie
SpecificatiesVruchtgroenten
MaandJuni, Mei
Buiten of binnenBinnenteelt
Andere producten die mogelijk iets voor je zijn!