Pompoen - Butternut

Patisson

Patisson

Pompoen - Butternut

De butternut (flessenpompoen) is een muskaatpompoen en behoort tot de komkommerfamilie. Deze soort is net als andere pompoenen een kruipende plant. De vrucht heeft oranje vlezig vruchtvlees en heeft een zoete nootachtige smaak. Een butternut kun je rauw, geroosterd of gestoofd eten. De schil en de zaden zijn ook eetbaar.

€ 5,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
5425012133860

De pompoenplant kan vanaf half mei buiten geplant worden. Zeer gevoelig voor nachtvorst.

Deze plant heeft een ruime, zonnige en warme plaats nodig. Ideaal is dus op een composthoop.

Als de plant een halve meter groot is top je de plant, zodat hij zijscheuten kan maken. 2 tot 3 zijscheuten aanhouden. De opkomende zijscheuten weghalen wanneer de plant een aantal vruchten begint te dragen. Hierdoor kan alle energie van de plant naar de vruchten toe gaan.

Pompoenplanten hebben veel water nodig, vochtig houden niet te nat. Bij heel warm weer zelfs meerdere keren per dag water geven.

Een ziekte die bij pompoenen kan voorkomen is meeldauw (witte vlekken op het blad). Het blad zal afsterven maar de productie zal er niet onder lijden.

Pompoenplanten kunnen niet tegen nachtvorst dus ook geen lichte vorst.

Oogsten begin september tot eind oktober. Laat bij het oogsten altijd een steeltje (4cm) aan de pompoen zitten, hierdoor blijven ze langer goed. Oppassen met beschadigen van de pompoen anders gaan ze later rotten. Pompoenen kun je wel tot vier maanden bewaren als je ze op een droge en niet te koude plaats legt.

Meer informatie
SpecificatiesVruchtgroenten
MaandJuni, Mei
Buiten of binnenBuitenteelt
Andere producten die mogelijk iets voor je zijn!