Courgette - Groen

Courgette - Geel

Courgette - Groen

De courgetteplant (Cucurbitacea) heeft grote, ruwe, stekelig, behaarde bladeren. Je hebt ook ronde en gele courgettes.

Stapelkorting

1 stuk voor €5,-
2 stuks voor €9,-
3 stuks voor €12,-
Vanaf € 5,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
5425012133228

Plantafstand: 1m x 1m

Courgettes zijn makkelijk te kweken. Ze kunnen worden geteeld op alle grondsoorten als ze maar voldoende water hebben en voldoende organische bemesting. De planten hebben graag volle zon en niet te veel wind. Deze planten kunnen niet tegen de vorst.

De planten vanaf half mei naar buiten in de volle grond. Wil je eerder een courgetteplant planten dan in een serre of goed afdekken met folie.

Een courgetteplant heeft mannelijke en vrouwelijke bloemen. De mannelijke verschijnen als eerst deze zitten op een steeltje en zorgen alleen voor het stuifmeel. Ze groeien niet uit tot vruchten. De vrouwelijke bloemen hebben een vruchtbeginsel dat na bestuiving uitgroeit tot een volwaardige vrucht. Om een goede bestuiving te garanderen dienen minimum 2 planten naast elkaar te worden geplant.

Een courgette kan je het beste al oogsten als ze 15 -20 cm zijn. Dan is de smaak het beste( anders worden ze melig van smaak) en bovenal bevordert dit de vruchtzetting met een hoge opbrengst ( 30 vruchten per plant is geen uitzondering). De vruchten afsnijden met een mes en let op dat je aan de courgette een steeltje laat zitten. Hierdoor kun je ze langer bewaren. Ook de courgettebloemen kan je eten.

Een courgette liever niet in de koelkast bewaren. Het liefst hebben ze een temperatuur van 10 graden en een hoge luchtvochtigheid.

Courgetteplanten zijn niet gevoelig voor ziektes. Heel soms krijgen ze de witziekte. Witziekte is witte schimmelpluis op de bladeren. Dit komt vaak voor vanaf half augustus. De besmette bladeren kun je het beste weghalen.

Meer informatie
SpecificatiesVruchtgroenten
MaandJuni, Mei, April
Buiten of binnenBinnenteelt, Buitenteelt, Binnen- en buitenteelt
Andere producten die mogelijk iets voor je zijn!