Pompoen - Grote gele

Patisson

Patisson

Pompoen - Potimarron

Pompoen - Grote gele

Pompoenen worden in een aantal traditionele gerechten verwerkt zoals pompoentaart, pompoenbrood en pompoensoep. Ook de oliehoudende zaden van de pompoen kunnen geroosterd gegeten worden.

De pompoenplant kan niet tegen nachtvorst.

Op tijd oogsten want te grote vruchten zijn niet meer zo lekker. Ideale oogsttijd is eind augustus, begin september. Pompoenen voorzichtig oogsten om beschadiging en hierdoor verrotting te voorkomen. Pompoenen op een droge en niet te koude plaats bewaren. Op deze manier kun je ze wel tot vier maanden goed houden.

€ 5,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
5425012133235

De pompoen is een plant die erg gevoelig is voor nachtvorst, dus zeker niet te vroeg uit planten. Normaal gezien kan je vanaf half mei zonder risico buiten planten. Hou er ook rekening mee dat de plant veel ruimte nodig heeft. De pompoen groeit het beste in een zonnige, warme omgeving Om die redenen is het uitplanten op een composthoop zeker geen slecht idee, de warmte die vrijkomt bij het composteren is een weldaad voor de pompoen.

Voor het beste resultaat top je de plant van zodra hij ongeveeer een halve meter groot is, zodat hij zijscheuten kan vormen. Houdt 2 tot 3 zijscheuten aan. Wanneer de plant een aantal vruchten heeft aangelegd dan kan je beter de steeds opkomende zijscheuten weg halen zodat alle energie van de plant naar de vruchten kan gaan.

Pompoenen hebben veel water nodig, probeer dus de grond vochtig te houden maar ook weer niet te nat. Bij zeer warme dagen is het raadzaam om zelfs tot tweemaal per dag water te geven, de grote bladeren verdampen immers enorm veel.

De belangrijkste ziekte in pompoenen is meeldauw (witte vlekken op het blad). Het blad zal afsterven maar je zal er nagenoeg geen productieverlies onder lijden.

Pompoenen zijn makkelijk uit te hollen. (Halloween!)

Meer informatie
SpecificatiesVruchtgroenten
MaandJuni, Mei
Buiten of binnenBuitenteelt