Pompoen - Rouge Vif d’Étampes

Pompoen - Potimarron

Pompoen - Rouge Vif d’Étampes

Cucurbita maxima 'Rouge Vif d'Etampes' produceert grote platte, geribde oranjerode vruchten met geel vruchtvlees. Zijn stevig van textuur en van middelmatige kwaliteit. Ze kunnen 10 tot 20kg wegen, zijn 30 - 50 cm groot.
Oogsten vanaf september.
Ze worden zowel geteeld voor consumptie als voor de sierwaarde.

€ 5,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
5425012133877

De pompoenplant kan vanaf half mei buiten geplant worden. Zeer gevoelig voor nachtvorst.

Deze plant heeft een ruime, zonnige en warme plaats nodig. Ideaal is dus op een composthoop.

Als de plant een halve meter groot is top je de plant, zodat hij zijscheuten kan maken. 2 tot 3 zijscheuten aanhouden. De opkomende zijscheuten weghalen wanneer de plant een aantal vruchten begint te dragen. Hierdoor kan alle energie van de plant naar de vruchten toe gaan.

Pompoenplanten hebben veel water nodig, vochtig houden niet te nat. Bij heel warm weer zelfs meerdere keren per dag water geven.

Een ziekte die bij pompoenen kan voorkomen is meeldauw (witte vlekken op het blad). Het blad zal afsterven maar de productie zal er niet onder lijden.

Pompoenplanten kunnen niet tegen nachtvorst dus ook geen lichte vorst.

Oogsten begin september tot eind oktober. Laat bij het oogsten altijd een steeltje (4cm) aan de pompoen zitten, hierdoor blijven ze langer goed. Oppassen met beschadigen van de pompoen anders gaan ze later rotten. Pompoenen kun je wel tot vier maanden bewaren als je ze op een droge en niet te koude plaats legt.

Meer informatie
SpecificatiesVruchtgroenten
MaandJuni, Mei
Buiten of binnenBuitenteelt
Andere producten die mogelijk iets voor je zijn!