Geënte Snack komkommer

Geënte Komkommer

Geënte Snack komkommer

De snack-komkommer is een heerlijk fris tussendoortje hij is iets "krokanter" dan de gewone komkommer. De snack komkommer of mini komkommer (Cucumis sativus) is een vrucht die vooral rauw wordt gegeten. Als salade of in een salade wordt verwerkt. Om deze reden wordt de komkommer ook tot de groente gerekend. Deze planten hebben veel warmte nodig, het beste groeien ze in een kas. Aan 1 stengel kunnen tientallen komkommers groeien .

Stapelkorting

1 stuk voor €6,-
2 stuks voor €11,-
3 stuks voor €15,-
Vanaf € 6,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
5425012139213

Zonder bevruchting of bestuiving groeit er een komkommer uit. Komkommerplanten hebben een warme, luchtige grond nodig die voldoende is bemest. De beste teelt van komkommers is onder glas (klimmend in een kas of liggend in een platte bak). Buiten kan ook (vanaf half mei ongeveer, ligt aan de bodemtemperatuur die is vooral voor die datum nog veel te laag). De opbrengst buiten is veel lager en je hebt echt een mooie warme zomer nodig. De plant een zo warm, zonnig, beschut plekje geven.

De plant is een klimplant met hechtranken. Het beste is om de plant langs een binddraad omhoog te leiden. Deze planten worden erg groot, ook het wortelgestel kan erg breed uit groeien.

Door heel regelmatig water (niet kletsnat en ook niet op de plant zelf, een beetje ervandaan) te geven zorg je ervoor dat de plant niet te ver water moet zoeken.

Vanaf het zevende blad een vruchtje aanhouden, dit is goed voor de vruchtzetting.

Voetrot (wegrotten van de voet van de plant omdat hij te nat staat) is een ziekte die voor kan komen bij komkommerplanten. Dit kan je voorkomen door de plant niet te diep te planten en geen water geven aan de voet van de plant maar een stukje er vandaan.

LET OP: plant een komkommer zeker niet te vroeg! Zelfs in een hobbyserre is 10 mei vroeg genoeg... Komkommers kunnen werkelijk niet tegen de koude!

Meer informatie
SpecificatiesVruchtgroenten
MaandJuni, Mei, April
Buiten of binnenBinnenteelt, Buitenteelt, Binnen- en buitenteelt
Andere producten die mogelijk iets voor je zijn!