Basilicum in pot Ø13cm

Basilicum in pot (13cm)

Lavas - Maggiplant in pot (Ø13cm)

Rode basilicum

Rode basilicum in groene pot (Ø13cm)

Basilicum in pot (13cm)

Basilicum (potmaat 13 cm)

De basilicumplant is een gevoelige eenjarige plant, met zachte donkergroene aromatische blaadjes, met een typische geur. De stengels zijn vierkant en licht geribbeld en worden doorgaans 40-60 cm hoog. In de zomer bloeit de plant met kleine, geurige, witte bloempjes.

Basilicum is met zijn unieke geur en smaak een geliefd keukenkruid. Gebruik basilicum steeds vers, laat het niet meekoken. Drogen kan wel maar het verliest wel wat van z'n aroma.

Basilicum heeft een gunstige invloed op de spijsvertering: het werkt krampwerend. Het is tevens verlichtend bij een verkoudheid omdat het hoestdempend is. Kruiden

Normale prijs € 4,95 Aanbiedingsprijs € 3,96
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
5425012130708

Basilicum is een gevoelig kruid dat houdt van warmte en zon. (+/- 15°C is voor basilicum de minimumtemperatuur om goed te groeien) .Als je basilicum buiten in volle grond wil planten doe je dit best pas vanaf half mei.

Zorg zeker voor een plaatsje beschut tegen te felle regen en wind en verkies een goed gedraineerde, vochtige grond.

Het is echter beter basilicum te kweken in een serre, of zelfs binnenshuis in een pot op de vensterbank: De plant kan hier ongeremd groeien.

Zorg steeds voor voldoende water!

Je kan naar wens blaadjes plukken en gebruiken. Als de plant gaat bloemen, kun je deze het best afknippen. Het afknippen van de bloemen heeft als voordeel dat de plant zijn bossige vorm blijft behouden en je zo meer blaadjes krijgt om te oogsten.

Basilicum is ook erg geliefd bij slakken.

Meer informatie
SpecificatiesKruidenplanten
MaandJuni, Mei, April
Buiten of binnenBinnenteelt, Buitenteelt, Binnen- en buitenteelt
Andere producten die mogelijk iets voor je zijn!