Basilicum in pot Ø13cm

Basilicum - groene pot (Ø13cm)

Marjolein kruidenplant

Marjolein - groene pot (Ø13 cm)

Rode basilicum

Rode basilicum - groene pot (Ø13cm)

Basilicum - groene pot (Ø13cm)

De basilicumplant is een gevoelige eenjarige plant, met zachte donkergroene aromatische blaadjes, met een typische geur. De stengels zijn vierkant en licht geribbeld en worden doorgaans 40-60 cm hoog. In de zomer bloeit de plant met kleine, geurige, witte bloempjes.

Basilicum is met zijn unieke geur en smaak een geliefd keukenkruid. Gebruik basilicum steeds vers, laat het niet meekoken. Drogen kan wel maar het verliest wel wat van z'n aroma.

Basilicum heeft een gunstige invloed op de spijsvertering: het werkt krampwerend. Het is tevens verlichtend bij een verkoudheid omdat het hoestdempend is.

Stapelkorting

1 stuk voor €5,-
2 stuks voor €9,-
3 stuks voor €12,-
Vanaf € 5,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
5425012130708

Basilicum is een gevoelig kruid dat houdt van warmte en zon. (+/- 15°C is voor basilicum de minimumtemperatuur om goed te groeien) .Als je basilicum buiten in volle grond wil planten doe je dit best pas vanaf half mei.

Zorg zeker voor een plaatsje beschut tegen te felle regen en wind en verkies een goed gedraineerde, vochtige grond.

Het is echter beter basilicum te kweken in een serre, of zelfs binnenshuis in een pot op de vensterbank: De plant kan hier ongeremd groeien.

Zorg steeds voor voldoende water!

Je kan naar wens blaadjes plukken en gebruiken. Als de plant gaat bloemen, kun je deze het best afknippen. Het afknippen van de bloemen heeft als voordeel dat de plant zijn bossige vorm blijft behouden en je zo meer blaadjes krijgt om te oogsten.

Basilicum is ook erg geliefd bij slakken.

Meer informatie
SpecificatiesKruidenplanten groene pot
MaandJuni, Mei, April
Buiten of binnenBinnenteelt, Buitenteelt, Binnen- en buitenteelt