Oregano - groene pot (Ø13cm)

Marokkaanse munt

Marokkaanse munt - groene pot Ø13cm

Peterselie in pot (Ø13cm)

Peterselie - Krul - groene pot (Ø13cm)

Oregano - groene pot (Ø13cm)

De oreganoplant is een veel gebruikt kruid in de Italiaanse en Griekse keuken. Het is een typische smaakmaker in pizza's. De smaak komt ook goed tot zijn recht in combinatie met tomaten, courgettes, aardappelen en paprika. Gebruik het bovendien bij lamsvlees, pastagerechten en zuiderse stoofpotjes en marinades. Het kan ook fijngehakt worden toegevoegd in salades of botersauzen. Voeg oregano het beste vers toe aan uw gerechten, laat het niet meekoken. Proef tijdig, de smaak kan sterk overheersen.

Oregano kan goed gedroogd worden, met behoud van zijn smaak.

Een aftreksel of thee van oreganobladeren helpt om een verkoudheid te verlichten. Het heeft een ontsmettende werking en verzacht keelprikkels.

Stapelkorting

1 stuk voor €5,-
2 stuks voor €9,-
3 stuks voor €12,-
Vanaf € 5,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
5425012130845

Oregano (marjolein) is een winterharde, groenblijvende, kruidachtige plant / kruid die tot 50 cm hoog wordt. De plant groeit in een dicht gewas en heeft ovale, gaafrandige, donkergroene blaadjes.

Oregano bloeit van juli tot september met witte of roze bloemen.

Er zijn echter enkele duidelijke verschillen tussen marjolein en oregano (wilde marjolein): - Oregano is meerjarig, marjolein eenjarig - Oregano heeft grotere bladeren die op een steeltje zitten en is groeikrachtiger - Oregano is tevens pittiger van smaak Oregano houdt van een plaatsje in volle zon, eventueel met 's middags wat schaduw.

De grond moet goed gedraineerd en kalkrijk zijn, er mag zelfs wat steenpuin aan worden toegevoegd. Zeker in natte winters zal dit een voordeel zijn want te veel vocht is echt niet goed voor de plantjes.

In tegenstelling tot de meeste andere kruiden, heeft oregano een sterkere smaak als je extra voeding geeft, geef bij voorkeur organische meststoffen.

Je kan steeds verse blaadjes afsnijden volgens behoefte.

 In de winter sterft de plant af om in het voorjaar weer uit te lopen.

Oregano is ook goed in potten te kweken, zorg wel voor een voldoende grote pot en een goede afwatering. De plant gedijt ook goed in rotstuintjes.

Meer informatie
SpecificatiesKruidenplanten groene pot
MaandJuni, Mei, April
Buiten of binnenBinnenteelt, Buitenteelt, Binnen- en buitenteelt