Salie in groene pot

Salie - groene pot (Ø13cm)

Rucola / Notensla / Raketsla - groene pot (Ø13cm)

Tijm

Tijm - groene pot (Ø13cm)

Salie - groene pot (Ø13cm)

De salviaplant is een stevige, welriekende, half heester die 30 tot 80 cm hoog wordt. Salie heeft typische grijze, viltige, ovale bladeren, die bij aanraking een aangename kruidige geur verspreiden.

De plant bloeit op oud hout, van juni tot augustus. De lipvormige bloempjes zijn lichtpaars tot blauw.

De salieplant groeit het beste op een zonnige plaats, in niet te vochtige, kalkrijke en goed gedraineerde grond. Hij kan bovendien ook gemakkelijk gekweekt worden in potten: op het terras, de vensterbank, of zelfs binnen. Geen plaats in de volle zon? Salie kan ook enige schaduw verdragen. Na de bloei terugsnoeien, hierdoor krijg je mooie volle planten.

De oude stengels verhouten, na 4-5 jaar kan je de planten beter vervangen. Als de bladeren geel worden is dit het teken dat de wortels meer ruimte nodig hebben. De plant kan niet tegen strenge vorst, afdekken is dus aan te raden.

Stapelkorting

1 stuk voor €5,-
2 stuks voor €9,-
3 stuks voor €12,-
Vanaf € 5,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
5425012135352

De salieplant heeft grijze bladeren, verse stukjes hiervan bevorderen de spijsvertering. Het kruid past daarom uitstekend bij varkensvlees, eend of schaap. Ook bij vette vissoorten past dit kruid, denk maar aan "paling in 't groen", daar hoort zeker salie in! Gebruik salie echter wel met mate, de smaak is snel overheersend. Naast vers gebruik kan salie ook verwerkt worden in sauzen, kruidenazijn of kruidenolie.

Een aftreksel van de bladeren kan gebruikt worden als mondspoelmiddel. Dit werkt ontsmettend en is efficiënt tegen aften en ontstoken tandvlees. Lauwe saliethee, gebruikt als gorgelmiddel werkt genezend bij keelpijn en ontstoken amandelen. Ook als slaapmutsje is deze thee ideaal.

Tip: leg gedroogde bladeren tussen linnengoed om insecten te verjagen.

Meer informatie
SpecificatiesKruidenplanten groene pot
MaandJuni, Mei, April
Buiten of binnenBinnenteelt, Buitenteelt, Binnen- en buitenteelt