Kiwi Jenny | zelfbestuivend (tweeslachtig)

Herfstframboos Autumn Bliss

Frambozenstruik Autumn Bliss | Herfstframboos

Rode kruisbes

Rode kruisbes Hinnonmäki Röd

Kiwi Jenny | zelfbestuivend (tweeslachtig)

Kiwi Jenny is een tweeslachtig ras d.w.z. dat bij de bloemen van dit ras zowel de meeldraden als de stampers ontwikkeld zijn. Dit betekent dat  er geen vrouwelijke plant én een mannelijke plant  moet worden geplant om vruchten te verkrijgen. Kiwi Jenny is een zelfbestuivende kiwiplant met heerlijke vruchten.

  • Standplaats: zonnig - halfschaduw
  • Bloeitijd: mei - juni
  • Oogsttijd: september - oktober
  • Winterhard: zeer winterhard klimplant
  • Snoeitijd: januari
€ 19,95
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
7106626157609

Actinidia Deliciosa Jenny

Zelfbestuivende kiwiplant

Geef de kiwiplant een zonnige, warme plaats. Warm weer, zonder nachtvorst tijdens de bloei is het beste voor de vruchtzetting.

Omdat de kiwiplanten een sterke groei hebben is het beste dat u de planten ruim plant, een plantafstand van 4 tot 5 meter is het beste.

Als de plant ongeveer 4 jaar oud is komen er de eerste bloemen aan. In juli worden de vruchten al duidelijk zichtbaar en groeien tijdens de zomer.

Bij deze zelfbestuiver is het niet nodig een mannelijke bestuiver te zetten, maar als je dit wel doet krijg je meestal dikkere vruchten en meer oogstzekerheid.

De kiwiplanten die u koopt, zijn meestal een- of tweejarig, het beste is om de plant te leiden aan een muur of pergola. De groei is de eerste jaren sterk, dit is ten nadele van de vruchtvorming. Je kunt de kiwiplanten het beste snoeien rond of vlak na de bloei, zo remt men de groei van de kiwiplant af, zodat de vruchtzetting kan toenemen. De sterke dikke takken kunt u zonder problemen weg snoeien ( welke geen vrucht dragen), als er aan de takken veel vruchten zitten waardoor de tak te zwaar beladen is kan men beter een beetje snoeien zodat men enkele vruchten overhoud.

De kiwiplant mooi open houden bij de vrucht, zodat er voldoende licht bij kan. Als u de kiwiplant in december - januari snoeit zal dit de groei bevorderen, terwijl als u in de maanden mei t/m september snoeit zal dit de groei verminderen. De snoei komt in grote lijnen overeen met die van de druif.

De eerste oogst die een beetje de moeite waard is komt meestal pas na het 4de jaar. Als de plant een jaar of 8 is begint de productie pas goed op gang te komen. Pluk de kiwivruchten zo laat mogelijk, zo eind oktober begin november. Laat plukken geeft de vruchten een hoog suikergehalte. Na het plukken kunt u de vruchten het beste nog een tijd laten narijpen.

Meer informatie
SpecificatiesFruitplanten
MaandNovember, Oktober, September, Augustus, Juli, Juni, Mei, April, Maart
Buiten of binnenBinnenteelt, Buitenteelt, Binnen- en buitenteelt
fruitsoortKiwi