Organic Dille (BIO)

Organic Bieslook Prager (BIO)

Organic Koriander (BIO)

Organic Dille (BIO)

Buzzy - Organic - Dille - 2 gram

Dille (Anethum graveolens) is een eenjarig gewas dat oorspronkelijk uit warme Aziatische streken afkomstig is. De ranke planten bloeien prachtig met gele bloemschermen. Zowel het zaad als stengels en bladeren worden gebruikt.

Zaaien: in de periode april-juli, direct in de vollegrond. Uitdunnen op 30 x 30 cm (het teveel aan opgekomen planten wegnemen). Niet verplanten! Hou de grond voldoende vochtig. Zaai meermaals om het hele seizoen jong groen te kunnen oogsten.

Oogst: de stengels, bladeren en bloemschermen vanaf juli, afhankelijk van de zaaitijd.

Vanaf september is het zaad rijp.

Toepassing: versnipperde stengels, bladeren en bloemschermen voor het inleggen van augurken en uitjes en in kruidenazijn. Het jonge groen heeft een aparte, zachte smaak. Lekker in salades en sauzen.

Moestuintip: Dille schijnt bladluis-aantasting in tuinbonen tegen te gaan als het tussen de tuinbonen gezaaid wordt. 

€ 3,29
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
8711117910558

Buzzy Organic biologische zaden zijn zaden die geteeld zijn zonder gebruik te maken van chemische bestrijdingsmiddelen en/of kunstmest. De bemesting die wordt gebruikt is van 100% biologische oorsprong (dierlijk of plantaardig). Organic is dus geteeld, geschoond en verpakt volgens de biologische productie methode welke is vastgelegd en wordt geconcentreerd door de stichting Skal.

Meer informatie
KenmerkBiologisch
Soort zaadKruidenzaden
MerkBuzzy Organic
SpecificatiesZaden
MaandJuli, Juni, Mei, April
Buiten of binnenBuitenteelt
Andere producten die mogelijk iets voor je zijn!