Dille in pot (Ø13cm)

Citroenbasilicum in groene pot (Ø13cm)

kerrieplant in pot

Kerrieplant - Curry in groene pot (Ø13cm)

Dille in pot (Ø13cm)

Dille (potmaat 13 cm)

De dille plant heeft een gladde stengel met fijne draadachtige blauw - groene bladeren.

De plant kan tot 120cm groot worden.

Dille wordt vooral gebruikt bij visgerechten. Voor de beste smaak kan het blad best worden afgesneden, net voor het gebruik. Je hoeft ze ook niet te wassen want hierdoor gaan de fijne blaadjes aan elkaar kleven en beschadigen ze (is niet erg decoratief). Versnipperde dille past perfect in salades, sausen, quiches, kip, kalfsvlees,..Dille niet meekoken!! De smaak verdwijnt dan.

Je kan dille wel drogen en invriezen.

De zaden van dille kan je ook gebruiken, deze hebben een zeer sterke smaak en kunnen worden gebruikt in brood of soepen, marinades of thee.

Thee van dille zaden bevordert de nachtrust: het is rustgevend en slaapverwekkend. Dille helpt ook bij spijsverteringsproblemen. Kauwen op dillezaden is een goed middel tegen een slechte adem.

€ 5,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
5425012132146

Dille is een winterharde eenjarige plant.

In de zomer bloeit hij met fijne groengele schermvormige bloemen.

Dille houdt van zon en verkiest een goed doorlatende, vochtige grond. Dille een heel beschut plaatsje geven want ze kunnen niet tegen wind.

Wil je steeds de lekkerste verse dille dan ben je genoodzaakt om meerdere keren per seizoen jonge plantjes te planten.

De afgevallen zaadjes zorgen er echter wel voor dat dille zichzelf makkelijk uitzaait. In het voorjaar komen er vanzelf weer jonge plantjes tevoorschijn rond uw oude planten.

De zaden van dille worden ook gebruikt in de keuken. Zorg wel dat ze geoogst worden voor ze helemaal rijp zijn omdat ze snel uitvallen.

Snij de bloemschermen tijdig af (als de zaden beginnen bruin te verkleuren) en hang ze ondersteboven te drogen boven een doek of papier. Na enkele dagen vallen de zaden vanzelf naar beneden. 

Meer informatie
SpecificatiesKruidenplanten
MaandJuni, Mei, April
Buiten of binnenBinnenteelt, Buitenteelt, Binnen- en buitenteelt