SG Pluksla mix - Red & Green Salad Bowl (BIO zaadlint)

Biologische zaden zaailint Radijs Raxe

SG Radijs ronde rode Raxe, zaailint (BIO)

SG Pluksla mix - Red & Green Salad Bowl (BIO zaadlint)

Pluksla Red Salad Bowl 1 gram

Pluksla Red salad bowl wordt ook wel eikenbladsla genoemd. Het blad lijkt inderdaad wel wat op dat van de rode Amerikaanse eik. De kleurstof in het blad (anthocyaan) geeft dit slaras zijn bijzondere smaak. De planten vormen vele zachte, gekrulde blaadjes. Wie van zachte sla houdt, zal dit ras zeker waarderen. Eikenbladsla groeit snel en geeft een gezond gewas.

Zaaien: van half maart  tot half augustus in de volle grond op regels (of rijen) met 25 cm tussenruimte.  Zo gezaaid is de kans op schieters (in bloei schieten) het kleinst. Uitdunnen (een teveel aan planten wegnemen) als ze 2-4 cm groot zijn. Houd 25 cm tussen de planten in de rij aan. Deze sla vormt geen krop, maar een open bladrozet. Bladluizen brengen in sla ziekten over. Bestrijd ze met Pireco (eigenlijk preventief  bestrijden met biologisch bestrijdingsmiddel).

Oogst: vanaf half mei tot half oktober, afhankelijk van de zaaitijd. De slablaadjes kunnen heel lang worden geplukt, zolang het hart van de plant intakt blijft. 

€ 4,29
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
8711441101769

Buzzy Organic biologische zaden zijn zaden die geteeld zijn zonder gebruik te maken van chemische bestrijdingsmiddelen en/of kunstmest. De bemesting die wordt gebruikt is van 100% biologische oorsprong (dierlijk of plantaardig). Organic is dus geteeld, geschoond en verpakt volgens de biologische productie methode welke is vastgelegd en wordt geconcentreerd door de stichting Skal.

Meer informatie
KenmerkZaadband/lint/pads en Pillenzaden
Soort zaadSla
MerkSluis Garden
SpecificatiesZaden
MaandAugustus, Juli, Juni, Mei, April, Maart
Buiten of binnenBinnenteelt, Buitenteelt, Binnen- en buitenteelt