Bladpeterselie

Bladpeterselie - groene pot (Ø13cm)

Citroentijm - groene pot (Ø13cm)

Bloedzuring

Bloedzuring - groene pot (Ø13cm)

Bladpeterselie - groene pot (Ø13cm)

Bladpeterselie is een variant van de gewone krulpeterselie. De blaadjes zijn glad en lijken eerder op selder of koriander. De smaak van bladpeterselie is pittiger dan bij gewone peterselie.Er worden verschillende benamingen voor gebruikt: platte peterselie, Italiaanse peterselie, soms spreekt men zelfs van selderpeterselie.

De teelt en het gebruik is vergelijkbaar met deze van krulpeterselie. Peterselie is een, winterharde plant. Hij wordt vooral gebruikt voor het garneren van allerlei gerechten, zeer smakelijk en decoratief. Wel pas als laatste toevoegen, voor het opdienen. Nooit meekoken. Je kunt het ook invriezen, drogen of frituren.

Peterselie is erg gezond en bevat veel mineralen en vitamines. Kauwen op een peterselieblad geeft een frisse adem en neutraliseert zelfs knoflookgeur. 

Stapelkorting

1 stuk voor €5,-
2 stuks voor €9,-
3 stuks voor €12,-
Vanaf € 5,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
5425012130746

Peterselie heeft een humusrijke en vochthoudende grond nodig. Peterselie liever niet in de volle zon planten, hij groeit liever in halfschaduw. Geen verse stalmest gebruiken, hierdoor kan verbranding optreden.

Peterselie is heel gemakkelijk in potten te kweken, in een serre of op een lichte vensterbank binnen.

Je kunt regelmatig blaadjes afplukken en kan een een jaar genieten van een zekere oogst. Het tweede jaar groeit peterselie verder maar schiet dan snel door en verliest dan zijn smaak. Je kunt dan beter de plant wegdoen.

Meer informatie
SpecificatiesKruidenplanten groene pot
MaandJuni, Mei, April, Maart
Buiten of binnenBinnenteelt, Buitenteelt, Binnen- en buitenteelt
Andere producten die mogelijk iets voor je zijn!